kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Yrityksille ja yhteisöille / Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

LUMOT - KÄSIKIRJA

LUMOT-käsikirjan tarkoituksena on auttaa vaihe vaiheelta monikulttuurisen luontotoiminnan järjestämisessä ryhmämuotoisena.

Monikulttuurisen luontotoiminnan malleissa on otettu huomioon ympärivuotisuus sekä erilaiset ympäristöt ja ryhmät. Käsikirja nojaa vahvasti Green Care -toiminnan periaatteisiin.

Käsikirjaan kootut ohjeet ja mallit erilaisista toteuttamistavoista perustuvat tutkittuun tietoon ja hyviksi osoittautuneisiin käytäntöihin, joita on kehitetty Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa Kulttuurit yhteisellä polulla – luonto ja osallisuus hyvinvoinnin vahvistajina (KUPO) -hankkeessa (2020 -2022). Kehittämistyön taustalla on lisäksi Polut - Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa (2017-2019) -hankkeessa tehty työ.

Käsikirja on tuotettu Lapin ammattikorkeakoulun, Luonnonvarakeskuksen, Meriva-säätiön, Tervolan kunnan, Pohjantähtiopiston ja MoniNet:n (Rovalan Setlementti ry) toimesta yhteistyössä muotoilutoimisto Arctic Factory:n kanssa osana KUPO-hankkeen palvelumuotoilutyötä.

Lumoavia hetkiä käsikirjamme parissa!