kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle?
18.8.2016 14:00

Ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle?

Lapin AMK ja Lapin yliopisto hakevat vapaaehtoisia henkilöitä ja perheitä mukaan kansainvälisten opiskelijoiden ystävätoimintaan. Ilmoittautumisaikaa on 13. syyskuuta saakka.


Syksyn ystävätoiminta on käynnistymässä, ja uusia ystäviä ja perheitä etsitään mukaan toimintaan.

Ystävätoiminta on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa osallistujille upean mahdollisuuden tutustua eri kieliin ja kulttuureihin sekä solmia uusia, kansainvälisiä ystävyyssuhteita. Kansainväliselle opiskelijalle ystävätoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaiseen kulttuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Tärkeintä on se, että ystävätoiminnassa mukana olevat ovat valmiita ottamaan kansainvälisen opiskelijan osaksi arkipäivän askareitaan.

Lapin yliopistoon ja Lapin ammattikorkeakouluun Rovaniemen kampukselle saapuu syyslukukaudelle reilut kolmesataa uutta kansainvälistä vaihto- ja tutkinto-opiskelijaa ympäri maailman. Tavoitteena on löytää ystävä jokaiselle toiminnasta kiinnostuneelle kansainväliselle opiskelijalle, joten uusia vapaaehtoisia toivotaan toimintaan runsaasti mukaan.

Ilmoittautuminen ystävätoimintaan päättyy 13.9., ja ensimmäinen tapaaminen järjestetään maanantaina 26.9. klo 18:00–20:00 Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin Hilla-opiskelijaravintolassa (Viirinkankaantie 1, Rovaniemi). Ilmoittautuneille lähetetään kutsu tapaamiseen. Ensimmäisen yhteisen tapaamisen jälkeen ystävä ja opiskelija pitävät yhteyttä toisiinsa itsenäisesti omien voimavarojensa ja aikataulujensa puitteissa.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen ja lisätietoja ystävätoiminnasta löytyy Lapin AMKin nettisivuilta www.lapinamk.fi/fi/Opiskelijalle/Kansainvalinen-toiminta/Kotikansainvalistyminen ja Lapin yliopiston nettisivuilta osoitteessa www.ulapland.fi/yp.

Tervetuloa ystäväksi!

Lisätietoja:

  • Kansainvälisten asioiden suunnittelija, Sanna Juotasniemi, Lapin AMK,
    sanna.juotasniemi(ät)lapinamk.fi
  • Kansainvälisten asiain suunnittelija, Virpi Nurmela, Lapin yliopisto, incoming(ät)ulapland.fi

KV-ryhma.JPG