kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle
16.1.2020 10:00

Ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle

Lapin AMK ja Lapin yliopisto hakevat vapaaehtoisia henkilöitä ja perheitä mukaan kansainvälisten opiskelijoiden ystävätoimintaan Rovaniemellä. Ilmoittautumisaikaa on 26.1.2020 saakka.


Kevään ystävätoiminta on käynnistymässä, ja uusia ystäviä ja perheitä etsitään mukaan toimintaan.

Ystävätoiminta on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa osallistujille upean mahdollisuuden tutustua eri kieliin ja kulttuureihin sekä solmia uusia, kansainvälisiä ystävyyssuhteita.

Kansainväliselle opiskelijalle ystävätoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaiseen kulttuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Tärkeintä on se, että ystävätoiminnassa mukana olevat ovat valmiita ottamaan kansainvälisen opiskelijan osaksi arkipäivän askareitaan.

Lapin yliopistoon ja Lapin ammattikorkeakouluun Rovaniemen kampukselle saapuu syyslukukaudelle liki kolme sataa uutta kansainvälistä vaihto- ja tutkinto-opiskelijaa ympäri maailman. Tavoitteena on löytää ystävä jokaiselle toiminnasta kiinnostuneelle kansainväliselle opiskelijalle, joten uusia vapaaehtoisia toivotaan toimintaan runsaasti mukaan.

Ilmoittautuminen ystävätoimintaan päättyy 26.1.2020 ja ensimmäinen tapaaminen järjestetään torstaina 6.2.2020 klo 18:00–20:00 Lapin yliopiston Felli-opiskelijaravintolassa (Yliopistonkatu 8, Rovaniemi). Ilmoittautuneille lähetetään erillinen kutsu tapaamiseen. Ensimmäisen yhteisen tapaamisen jälkeen ystävä ja opiskelija pitävät yhteyttä toisiinsa itsenäisesti omien voimavarojensa ja aikataulujensa puitteissa.

Linkki ilmoittautumislomakkeeseen ja lisätietoja ystävätoiminnasta löytyy Lapin yliopiston nettisivuilta osoitteessa www.ulapland.fi/yp ja Lapin AMKin nettisivuilta http://www.lapinamk.fi/fi/Opiskelijalle/Kansainvalinen-toiminta/Kotikansainvalistyminen.

Tervetuloa ystäväksi!

Lisätietoja:
Hanna Palosuo, Lapin yliopisto, president(ät)esnlapland.eu
Hanna-Leena Kelottijärvi, kansainväliset asiat/Lapin AMK, hanna-leena.kelottijarvi(ät)lapinamk.fi.markkinointikuva kv.jpg