kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Yritystreffit Napalaaksossa glögimukin äärellä
2.12.2014 11:00

Yritystreffit Napalaaksossa glögimukin äärellä

Lapin ammattikorkeakoulun kaupan ja kulttuurin osaamisalalla on kehitetty uusi Napalaakso-oppimisympäristö Arctic Valley – hankkeen myötävaikutuksella.


Napalaakso on lappilainen virtuaalikaupunki, jossa ensimmäisen vuoden tradenomiopiskelijat (n. 120 opiskelijaa) opiskelevat yrittäjyyteen ja yrittämiseen liittyviä osa-alueita oppiyritysten kautta www.napalaakso.fi.

Laakso – oppimisympäristö antaa opiskelijaryhmille riskittömästi valmiudet toimia työelämäläheisesti ja harjoittaa yritystoimintaa. Napalaaksossa opitaan mm. yrityksen liiketoimintaprosesseja, kokonaisuuksien hallintaa, syys- seuraussuhteita ja arktisen toimintaympäristön luomia mahdollisuuksia ja haasteita.

Opiskelijat ovat perustaneet Napalaaksoon kaksitoista omaa yritystä lukuisilta eri toimialoilta, ja niiden toiminta perustuu rovaniemeläisten ja torniolaisten yritysten väliseen kaupankäyntiin. Umpiossa Lapissa ei toimita, sillä napalaaksolaiset operoivat Tampereen ja Savonia ammattikorkeakoulujen vastaavien virtuaaliympäristöjen kanssa.

Rovaniemellä järjestettiin 18.11.2014 Napalaakson ensimmäiset yritystreffit, joilla yrittäjät esittelivät oman yrityksensä liikeidean ja verkostoituvat tutustumalla toisiin laaksolaisiin ja heidän valmentajiinsa. Lappilaista yrittäjyyttä esittelivät päivässä Lapin yrittäjien Pirkka Salo ja yrittäjävieraat Kaisa Alatalo Kaisus Lapplandista, Blanka Schusterova Mandragorasta ja Pekka Rytilahti Santa Raudasta.

Seuraavana haasteena yrityksillä on rahoituksen hakeminen yritykselleen Rovaniemellä Op – pankista ja Torniossa Handelsbankkenista sekä yritysmentorin hankkiminen toiminnalleen.Napalaakso yritysglogit.jpg