kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Yrittäjyys esillä Rovaniemellä
26.2.2016 14:47

Yrittäjyys esillä Rovaniemellä

Rovaniemellä liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijat järjestivät Yrittäjyys tutuksi –seminaarin Rantavitikan kampuksella. Tapahtuman teema rakentui yrittäjyyden, myyntityön sekä Lapin AMKin tarjoamien yrittäjyysopintojen ympärille. Tarkoituksena oli järjestää yrittäjyydestä kiinnostuneille nuorille mahdollisuus päästä kuuntelemaan menestyneiden yrittäjien sekä opiskelijoiden kokemuksia yrittäjyydestä.


Teemaan liittyen tilaisuudessa oli paikalla eri yritysten edustajia kertomassa omia kokemuksiaan yrittäjyyteen liittyvistä asioista. Megazonen yrittäjä Ari Hietala oli paikalla kertomassa yrittäjän arjesta, EasyFitin yrittäjä Salla Niskanen ketju-yrittäjyydestä, Brilletin Pasi Hiukka yrityksen perustamisesta, ROPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen brändistä ja VMP:n yrittäjä Esa Auer työvoiman hankinnasta.

Näiden lisäksi opiskelijoiden virtuaalista oppimisympäristöä Napalaaksoa ja sen toimintaa oli esittelemässä opettaja Antti Ovaskainen ja opiskelija Joona Jauhiainen. 

Napalaaksossa Lapin ammattikorkeakoulun liiketalouden ensimmäisen vuoden opiskelijat suorittavat osan opinnoistaan toimimalla yrittäjinä tässä virtuaalisessa yrityspelissä. Siellä toimiminen koostuu tiimiyrityksistä ja perustuu ongelmaperusteiseen oppimiseen. Napalaakso on luotu kokoamalla Rovaniemen, Kemin ja Tornion talousalueiden sekä elinkeinojen keskeisimmät piirteet.

Opiskelijan näkökulmasta mahdollisuus tällaiseen oppimisympäristöön auttaa oppimaan ja saamaan hyvän, kattavan ja todenmukaisen kuvan yritystoiminnasta sekä yrityksen elinkaaresta, perustamisvaiheesta lopetukseen saakka. Lisäksi se opettaa ennen kaikkea tiimityöskentelytaitoja ja kehittää ammatillista osaamista.

- Napalaakso tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden kokeilla yrittäjyyttä oikeassa, mutta turvallisessa toimintaympäristössä ilman riskejä, kertoo Lapin AMKin liiketalouden lehtori Antti Ovaskainen.

- Napalaakso tuo opintoihin myös konkretiaa ja oikeaa tekemisen tunnetta. Se myös edistää tiimiytymistä ja sopeutumista opintojen alkutaipaleella, lisää Yrittäjyys tutuksi -seminaarin ohjaava opettaja Jorma Mölläri.Yrittäjyys tutuksi -tapahtuman kuva

Kuvassa Yrittäjyys tutuksi -tapahtuman markkinointitiimiin kuuluneet ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelijat.