kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Ylikäveltyjen ulostulo
9.2.2016 8:00

Ylikäveltyjen ulostulo

​Ammattikorkeakoulun henkilökunta ja opiskelijat järjestävät mielenilmauksen keskiviikkona 10.2. klo 12. Mukaan kutsutaan myös ammattiopistojen ja yliopiston henkilöstöt sekä kaikki kaupunkilaiset, jotka haluavat puolustaa avointa ja keskustelevaa päätöksenteon kulttuuria.


Ammattikorkeakoulun väki on jo parin kuukauden ajan joutunut neuvottomana seuraamaan mediasta ammattikorkeakoulunsa kohtelua osakeyhtiön kahden omistajan taholta.

Ammattikorkeakoululaiset ovat kokeneet omat keinonsa vaikuttaa tulevaisuuteensa olemattomiksi. Edes AMKin johtoa ei ole päästetty osallistumaan AMKin tulevaisuutta koskeviin neuvonpitoihin.

"Meillä on kuitenkin jotain, mikä taitavaa mediapeliä pyörittäviltä omistajien edustajilta puuttuu. Meillä on toisemme, ja sen myötä joukkovoimaa. Meillä on ammattikorkeakoulu, joka on meidän itse tekemä. Lapin ammattikorkeakoulu on meidän menestystarinamme, emmekä salli sitä että sillä tällä tavalla pelataan, saati että se kaapattaisiin meiltä", henkilökunnan edustajat viestivät.

YLIKÄVELTYJEN ULOSTULO on kirjaimellinen: keskiviikkona 10. helmikuuta klo 12 tulevat ammattikorkeakoululaiset ulos koulurakennuksista ja piirittävät kouluyksikkönsä kulkueina Kemissä (Kosmos ja Terveysala), Rovaniemellä (Rantavitikka, Viirinkangas ja Urheiluopisto) ja Torniossa (Minerva).

Yksiköt voivat itse päättää, järjestävätkö kulkueen omalla kiinteistöllään vain osallistuvatko mielenilmaukseen yhdessä jonkin toisen toimipisteen kanssa. Varmuudella kulkueet järjestetään ainakin näissä yksiköissä:

- Kosmos, Tietokatu 1, Kemi
- Terveysala, Meripuistokatu 26, Kemi
- Rantavitikka, Jokiväylä 11, Rovaniemi ja
- Minerva, Kauppakatu 58, Tornio.

Mielenilmauksella ammattikorkeakoulun väki haluaa ilmaista vastustavansa Rovaniemen kaupungin ja Lapin yliopiston harjoittamaa mielivaltaista omistajapolitiikkaa Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n omistajina.

Koska ulostulo ei ole suunnattu työnantajaa vastaan, tehdään se normaalin työaikaliukuman puitteissa ja työn pariin palataan viimeistään klo 12.30.

Ulostulo ei liioin ole suunnattu yliopiston henkilökuntaa vastaan. Päinvastoin: AMKin henkilökunnan myötätunto on myös heidän, yhtä lailla ylikäveltyjen, puolella. Rovaniemen kaupungin ja Lapin yliopiston ylin johto on ottanut tietoisen riskin, että yhteistyö AMKin ja yliopiston väen välillä vahingoittuu tämän saneluun perustuvan ja sopimuksia kunnioittamattoman toimintatapansa takia. Ammattikorkeakoulussa toivotaan, että hyvä ja keskinäisen kunnioituksen varaan rakennettu yhteistyö olisi yliopistolaisten kanssa jatkossakin mahdollista.

Aiheesta aiemmin:
AMK:n opiskelijat: ”Korkeakoulujen asioita valmisteltu salassa”, Pohjolan Sanomat 8.11.2015
Kemin kaupunginjohtaja: Lapin yliopisto toimii ammattikorkeakoulujen sopimuksen vastaisesti, YLE 29.1.2016
"Lapin ammattikorkeakoululla enemmän yhteistä Oulun kuin Lapin yliopiston kanssa", YLE 2.2.2016

Ulostuloon somen hästägejä: #LapinAMK #liianhyväamk #ulostuloFree hugs from Lapin AMK.jpg