kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Ylemmät AMK-tutkintokoulutukset ovat erinomainen tapa vahvistaa omaa osaamista       
Uutiset
24.1.2023 11:00

Ylemmät AMK-tutkintokoulutukset ovat erinomainen tapa vahvistaa omaa osaamista       

Lapin ammattikorkeakoulun YAMK-tutkintokoulutusten vetovoima oli vuonna 2022 korkeakoulujen vertailussa Suomen paras. Yhä useampi työssäkäyvä päivittää omaa osaamistaan YAMK-opinnoilla. 


Lapin ammattikorkeakoulun ylempien AMK-tutkintokoulutusten vetovoima on parantunut ja niiden kiinnostavuus on lisääntynyt uusien YAMK-tutkintokoulutusten myötä. Vuoden 2022 yhteishaun tilastoista tehdyn katsauksen mukaan Lapin ammattikorkeakoulu oli Suomen vetovoimaisin korkeakoulu YAMK-tutkintokoulutusten osalta. Vaikka aloituspaikkojen määrä oli kasvanut edellisistä vuosista, onnistui Lapin AMK kasvattamaan vetovoimaa yhteishaussa.  

Syksyn 2022 yhteishaussa Lapin ammattikorkeakoulun uusi Ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija (YAMK) -koulutus oli Suomen houkuttelevin suomenkielinen YAMK-koulutus ja neljänneksi kilpailluin, jos huomioidaan myös englanninkieliset YAMK-tutkinnot. Koulutukseen oli 9,7 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti.

Ylempi AMK-tutkinto tuottaa juuri sitä osaamista, mitä työelämä tarvitsee

Yhä useampi työelämässä oleva asiantuntija päivittää omaa osaamistaan YAMK-opintojen avulla. Joka viides maisteritasoinen tutkinto suoritetaan ammattikorkeakoulussa. Ylemmät AMK-tutkinnot pysyvät ketterästi mukana työelämän muutoksissa, sillä koulutusten sisältöjä päivitetään ripeällä tahdilla työelämän vaatimusten mukaan. Myös täysin uusia koulutuksia on perustettu. 

- Vastaamme aiempien YAMK-koulutustemme päivittämisellä sekä uusien koulutusten kehittämisellä joustavasti yhteiskunnan, työelämän sekä opiskelevien yksilöiden alati muuttuviin osaamistarpeisiin. Suosituimmat koulutuksemme ovat monialaisia ja verkossa toteutettavia kokonaisuuksia, joihin opiskelijoilla on mahdollisuus itse valita sisältöjä esimerkiksi oman urapolkunsa edistämisen näkökulmasta, kertoo osaamispäällikkö Marika Kunnari.

Uusia YAMK-koulutuksia on käynnistetty myös eri tahojen kanssa yhteistyönä. Tästä esimerkkinä Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija (YAMK) -koulutus, joka toteutetaan osin Satakunnan AMKin kanssa. Monialainen koulutus luo kokonaan uuden hyvinvointidatan hyödyntämiseen perehtyneen asiantuntijaryhmän terveys- ja hyvinvointialoille.

Avoin AMK tarjoaa väylän opintoihin tutustumiseen ja täsmäopiskeluun

Oman osaamisen täydentämiseen ei aina tarvitse suorittaa kokonaista tutkintoa, vaan avoimen ammattikorkeakoulun tarjonnasta voi opiskella myös pienempiä opintokokonaisuuksia:

- Tarjoamme ylemmän AMK-tason opiskelumahdollisuuksia myös heille, jotka haluavat opiskella lyhyessäkin ajassa suoritettavia yksittäisiä opintojaksoja. Näitä opintoja on tarjolla mm. johtamisen ja työelämän kehittämisen eri teemoista, kertoo Marika Kunnari.  

Avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaan voi tutustua Avoimen amkin sivuilla

Haku ylempiin AMK-tutkintoihin

Seuraava haku Lapin AMKin YAMK-tutkintokoulutuksiin on kevään 2. yhteishaussa 15. – 30.3.2023. Lisätietoja haussa mukana olevista koulutuksista löydät sivuiltamme: www.lapinamk.fi/masterschool  Lapin AMK masterschool uutiskuva