kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Yhteys kouluun säilyy vielä valmistumisen jälkeenkin: vuoden alumni Matti Mörsäri
9.12.2015 8:00

Yhteys kouluun säilyy vielä valmistumisen jälkeenkin: vuoden alumni Matti Mörsäri

Matti Mörsäri valmistui tradenomiksi viisi vuotta sitten. Hän on edelleen tiiviisti yhteydessä entiseen kouluunsa alumnitoiminnan myötä.


Torniosta kotoisin oleva Mörsäri suuntautui opinnoissaan yrittäjyyteen ja kuvailee itseään aktiiviseksi, kriittiseksi ajattelijaksi ja hyväksi puhujaksi.

- Näistä ominaisuuksista on hyötyä kun työskentelee markkinoinnissa ja viestinnässä, koska markkinointia suunniteltaessa ideoita tulee yleensä yli tarpeen ja niistä pitää osata valita parhaat ja toteuttamiskelpoisimmat sekä pystyä perustelemaan kantansa. Ydinosaamiseni on verkkomarkkinointi, sosiaaliset mediat ja verkkokaupan pyöritys, Mörsäri kertoo.

Hän työskentelee Detria oy:ssa tittelillä Digital Marketing Management. Mörsäri kertoo olevansa tyytyväinen nykyiseen työhönsä ja uskoo jatkavansa siinä vielä monia vuosia. Sitä ennen hän opiskeli Kemi-Tornio ammattikorkeakoulussa, nykyisessä Lapin AMKissa, liiketaloutta yrittäjyyden suuntautumisvaihtoehdolla. Viisi vuotta valmistumisen jälkeenkin hän on aktiivisesti yhteydessä kouluun alumnitoiminnan kautta. Hänet valittiin tänä vuonna Kaupan ja kulttuurin osaamisalan vuoden alumniksi.

- Olen ollut mukana muutamassa tapahtumassa puhujana kertomassa opiskelustani ja työstäni. Alumnitoiminta on mielestäni hyödyllistä, sillä siinä pääsee verkostoitumaan eri alojen ihmisiin. Siinä pääsee toimimaan myös esimerkkinä opiskelijoille, Mörsäri selventää.

Alumnit ovat ammattikorkeakoulusta jo valmistuneita entisiä opiskelijoita, jotka ovat jo mukana työelämässä. Alumnit tapaavat pari kertaa vuodessa alumnitapahtumissa, jossa eri alojen asiantuntijat verkostoituvat. Alumnit toimivat muun muassa toimeksiantajina opiskelijoiden harjoitustöissä ja opinnäytetöissä sekä tarjoavat harjoittelupaikkoja. He käyvät koululla puhumassa omasta työstään ja opiskeluajoistaan nykyisille opiskelijoille. Alumnit ovat mukana opetussuunnitelmatyössä, tuomassa työelämän näkökulmaa opetussuunnitelmiin ja toimivat myös mentoreina nykyisille opiskelijoille. Uusia mentoreita haetaan koko ajan.

Seuraava alumnitapaaminen on huhtikuussa.

Tiedote: Jasmina Vaaraniemi
Kuva: Urho NiemeläMatti M kuvaaja Urho Niemelä.jpg