kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Yhteishaku Lapin AMKiin on käynnissä
24.3.2021 8:00

Yhteishaku Lapin AMKiin on käynnissä

Valtakunnallinen yhteishaku korkeakouluihin on avoinna 17.–31.3. Lapin ammattikorkeakoululta on haussa mukana 38 koulutusohjelmaa.


Kevään yhteishaussa valitaan opiskelijat ensi syksynä käynnistyviin AMK- ja YAMK-tutkintokoulutuksiin. AMK-tutkinto-opiskelijaksi mieliville on 18 vaihtoehtoista ohjelmaa ja YAMK-koulutuksia käynnistyy ensi syksynä peräti kymmenen.

Opiskelu digiympäristössä on tullut jäädäkseen

Lapissa etä- ja verkko-opetusta kehitetty jo 1990-luvulta alkaen. Pohjoisen pitkien etäisyyksien vuoksi on Lapin AMKille ollut luonteva valinta keskittyä opetuksen digitalisaatioon ja etäisyyksien hallintaan. Vahvuus tuli hyvin esille viime keväänä, kun opetus, tutkimus- ja kehittämistoiminta ja ylipäätään työn tekeminen piti koko maassa organisoida uudelleen.

Lapin ammattikorkeakoulu jatkaa toistaiseksi opetuksen hybridimallilla. Se tarkoittaa, että kaikissa koulutuksissa osa opinnoista tehdään verkon yli, mutta kampusten simulaatiotiloja, laboratorioita ja muita erityisvarusteltuja oppimisympäristöjä käytetään lähiopetuksessa, kun ne ovat oppimisen kannalta tarpeen. Tilojen käytössä uudet opiskelijat ovat etusijalla.

- Tämä koronavuosi on nostanut pintaan ihan uudella tavalla yhteisöllisyyden ja sen, että pystymme poikkeusoloissakin kiinnittämään opiskelijat osaksi ammattikorkeakoulun yhteisöä. Sillä on iso merkitys varsinkin aloittaville, mutta myös kaikille opiskelijoille, Lapin ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen kuvailee.

Hakeminen: ammattikorkeakoulututkinnot

AMK-tutkinto-opiskelijaksi voi hakea lukion tai ammattiopistotutkinnon jälkeen. Opinnot kestävät 3½ - 4 vuotta. Koulutuksiin haetaan valtakunnallisessa hakuportaalissa yhteishakuaikana 17.–31.3. osoitteessa www.opintopolku.fi.

Haussa mukana olevat AMK-koulutukset, Lapin AMK

Agrologi AMK, Rovaniemi
Fysioterapeutti AMK, Rovaniemi
Geronomi AMK, Kemi
Insinööri AMK, konetekniikka, Kemi
Insinööri AMK, maanmittaustekniikka, Rovaniemi
Insinööri AMK, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, Rovaniemi
Insinööri AMK, sähkö- ja automaatiotekniikka, Kemi
Insinööri AMK, tieto- ja viestintätekniikka, Rovaniemi
Kuvataiteilija AMK, Tornio
Liikunnanohjaaja AMK, Rovaniemi
Metsätalousinsinööri AMK, Rovaniemi
Rakennusmestari AMK, Rovaniemi
Restonomi AMK, Rovaniemi
Sairaanhoitaja AMK, Kemi ja Rovaniemi
Sosionomi AMK, Kemi
Terveydenhoitaja AMK, Rovaniemi
Tradenomi AMK, liiketalous, Rovaniemi ja Tornio
Tradenomi AMK, tietojenkäsittely, Tornio

Päiväopinnoissa opiskellaan yleensä yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa pääasiassa kampuksella. Jos poikkeusolot jatkuvat vielä syksyyn, tulee myös päiväopiskelijoille enemmän verkkovälitteistä opetusta, mutta kampuksille palataan, kun koronatilanne sen sallii.

Monet AMK-koulutukset järjestetään monimuoto-opintoina, jotka ovat yhdistelmä verkko-opintoja ja lähiopetusta kampusten fyysisissä oppimisympäristöissä. Monimuoto-opintoina käynnistyy myös ensi syksynä ensimmäistä kertaa käynnistyvä rakennusmestarikoulutus.

Verkko-opinnoissa tutkinto tehdään muutamaan kampuspäivää lukuun ottamatta kokonaan verkossa. Opiskelu perustuu itsenäiseen työntekoon, mutta opiskelijan tukena on tässäkin opiskelutavassa opettajien ja muiden verkko-opintoja suorittavien verkosto. Kokonaan verkossa voi tehdä tieto- ja viestintätekniikan insinöörin ja liiketalouden ja tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinnot.

Valinta todistuksen tai AMK-valintakokeen tuloksen perusteella

AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusten tai valintakokeen perusteella. Todistuksen perusteella valitaan noin puolet opiskelijoista.

Opiskelupaikkaa voi tavoitella myös osallistumalla valtakunnalliseen AMK-valintakokeeseen. Valintakoe järjestetään eri ammattikorkeakouluilla 31.5.–9.6. Hakija valitsee kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Kokeet järjestetään viranomaisten terveys- ja turvallisuusohjeistuksia noudattaen. Lisätietoa kevään yhteishausta löytyy Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta.

Hakeminen: YAMK-tutkinnot

YAMK-tutkinto-opiskelijaksi voivat hakea ne, joilla on jo AMK-tutkinto tai muu opisto- tai korkeakoulututkinto ja vähintään kahden vuoden verran alan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeen. Opinnot kestävät tyypillisesti 1½ vuotta.

Koulutukset on suunniteltu niin, että tutkinnon suorittaminen onnistuu työn ohessa. Verkko-opiskelu on pääosassa kaikissa kymmenessä koulutusohjelmassa. Neljässä opinnot viedään alusta loppuun verkkovälitteisesti.

Suomenkielisiin YAMK-koulutuksiin haetaan valtakunnallisessa hakuportaalissa yhteishakuaikana 17.–31.3. osoitteessa www.opintopolku.fi. Englanninkieliseen tradenomi YAMK-koulutukseen haetaan maaliskuun loppuun mennessä kansainvälisessä hakuportaalissa www.studyinfo.fi.

Haussa mukana olevat YAMK-koulutukset, Lapin AMK

Digiajan palvelujohtaminen, virtuaalikampus
Digiajan sosiaalipalveluiden kehittäminen, Kemi & virtuaalikampus
Digitaaliset terveyspalvelut ja terveyden edistäminen, Kemi & virtuaalikampus
Digital Business Management, Tornio & virtuaalikampus
Innovatiivinen matkailualan johtaminen, Rovaniemi & virtuaalikampus
Kestävä liiketoiminta ja yrittäjyys, Rovaniemi & virtuaalikampus
Kestävän tuotannon kehittäminen, virtuaalikampus
Liikunnan ja urheiluvalmennuksen asiantuntija, Rovaniemi & virtuaalikampus
Terveyspalvelujen johtaminen ja kehittäminen, Rovaniemi & virtuaalikampus
Tiedolla johtamisen asiantuntija, virtuaalikampus

Ylemmät AMK-tutkinnot, joihin Lapin ammattikorkeakoulusta voi valmistua ovat Agrologi YAMK, Fysioterapeutti YAMK, Geronomi YAMK, Insinööri YAMK, Liikunnanohjaaja YAMK, Metsätalousinsinööri YAMK, Restonomi YAMK, Sairaanhoitaja YAMK, Sosionomi YAMK, Terveydenhoitaja YAMK ja Tradenomi YAMK.

Lisätietoa YAMK-opinnoista ja koulutuksista www.lapinamk.fi/masterschool.


Tärkeitä päivämääriä

  • Kevään yhteishaku korkeakouluihin 17.−31.3.2021.
  • Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 31.5.2021.
  • AMK-valintakoe järjestetään 31.5.–9.6.2021. YAMK-valintakokeet järjestetään erillisen aikataulun mukaan.
  • Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7.2021.
  • Opinnot alkavat elo-syyskuussa 2021.

 

Hakuneuvonta

Lapin AMK Hakijapalvelut
hakijapalvelut(at)lapinamk.fi.
p. 0400 830 036
p. 040 511 8659Kuusi käsiparia pöydällä, keskellä arkki, jossa lukee hyvä opiskella.