kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Yhteishaku Lapin AMKiin käynnistyy 15.3.
15.3.2023 7:30

Yhteishaku Lapin AMKiin käynnistyy 15.3.

Valtakunnallinen yhteishaku korkeakouluihin on avoinna 15.–30.3.


Kevään yhteishaussa valitaan opiskelijat ensi syksynä käynnistyviin AMK- ja YAMK-tutkintokoulutuksiin. AMK-tutkinto-opiskelijaksi mieliville on 18 vaihtoehtoista ohjelmaa. Ylempään AMK-tutkintoon tähtääviä (YAMK-) koulutuksia on yhteishaussa mukana kuusi (6) suomenkielistä ohjelmaa, joista yksi on täysin uusi koulutus. Lisäksi erillishaussa on kaksi (2) englanninkielistä YAMK-ohjelmaa. 

Hakeminen: ammattikorkeakoulututkinnot

AMK-tutkinto-opiskelijaksi voi hakea lukion tai ammatillisen perustutkinnon jälkeen. Opinnot kestävät 3½ - 4 vuotta. Koulutuksiin haetaan valtakunnallisessa hakuportaalissa www.opintopolku.fi. 

Haussa mukana olevat AMK-koulutukset, Lapin AMK

Päiväopinnoissa opiskellaan yleensä yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa pääasiassa kampuksella nykyaikaisissa ja monipuolisissa oppimisympäristöissä. 

Monet AMK-koulutukset järjestetään monimuoto-opintoina, jotka ovat yhdistelmä verkko-opintoja, opiskelua kampusten oppimisympäristöissä, kuten laboratorioissa ja simulaatioympäristöissä sekä työelämässä tapahtuvaa oppimista. 

Verkko-opinnoissa tutkinto tehdään kokonaan verkossa. Opiskelu perustuu itsenäiseen työntekoon, mutta opiskelijan tukena on tässäkin opiskelutavassa opettajien ja muiden verkko-opintoja suorittavien verkosto. Kokonaan verkossa voi tehdä tieto- ja viestintätekniikan insinöörin ja liiketalouden ja tietojenkäsittelyn tradenomin tutkinnot.

Valinta todistuksen tai AMK-valintakokeen tuloksen perusteella

AMK-tutkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusten tai valintakokeen perusteella. Todistuksen perusteella valitaan noin puolet opiskelijoista. Loput opiskelupaikat jaetaan valtakunnallisen AMK-valintakokeen tulosten perusteella. Valintakoe järjestetään Kemin ja Rovaniemen kampuksilla 31.5.–1.6.2023. Hakija valitsee kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Lisätietoa opiskelijavalinnoista löytyy Ammattikorkeakouluun.fi -sivustolta. 

Hakeminen: YAMK-tutkinnot

Lapin ammattikorkeakoulussa on siirrytty kahteen hakuaikaan myös ylempien ammattikorkeakoulututkintojen osalta. Osa koulutuksista on haussa kevään, osa syksyn yhteishaussa. Myös koulutuksien sisältöjä on uudistettu. 

YAMK-tutkinto-opiskelijaksi voivat hakea ne, joilla on jo AMK-tutkinto tai muu opisto- tai korkeakoulututkinto ja vähintään kahden vuoden verran alan työkokemusta tutkinnon suorittamisen jälkeen. Opinnot kestävät tyypillisesti 1–2 vuotta. Tutkintojen laajuus on 60 op tai 90 op pohjakoulutuksesta riippuen. 

Koulutukset on suunniteltu niin, että tutkinnon suorittaminen onnistuu työn ohessa. Tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden julkiseen virkaan kuin yliopistoissa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto.

Suomenkielisiin YAMK-koulutuksiin haetaan valtakunnallisessa hakuportaalissa yhteishakuaikana 15.–30.3. osoitteessa www.opintopolku.fi

Suomenkielisistä koulutuksista poiketen englanninkielisiin YAMK-koulutuksiin haetaan erillishaussa 1.3.–31.3. kansainvälisessä hakuportaalissa www.studyinfo.fi.

Kevään yhteishaussa mukana olevat YAMK-koulutukset, Lapin AMK

Erillishaussa olevat englanninkieliset YAMK-koulutukset, Lapin AMK

Keväällä haettavien YAMK-koulutuksien opinnot alkavat syksyllä 2023. Syksyn yhteishakuun tulevat YAMK-koulutukset julkaistaan sivuillamme myöhemmin. Lisätietoa YAMK-opinnoista ja koulutuksista www.lapinamk.fi/masterschool

Hakuneuvonta

Lapin AMK Hakijapalvelut

hakijapalvelut(at)lapinamk.fi 

p. 0400 830 036  p. 040 511 8659Yhteishaku kevät 2023 FB kansikuva.png