kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / YAMK-opiskelijat tutustuivat saksalaiseen hyvinvointiteknologiaan
5.6.2015 8:00

YAMK-opiskelijat tutustuivat saksalaiseen hyvinvointiteknologiaan

Terveys- ja liikunta-alan ylemmän AMK-tutkinnon opiskelijat kävivät oppimassa hyvinvointiteknologiaa Stuttgartissa ja Tuttlingenissa Saksassa.


Terveyden edistämisen YAMK-opintoihin kuuluva hyvinvointiteknologian opiskelun intensiiviviikko käynnistyi 1.6. Stuttgartista. Matkaan lähti innokkaita opiskelijoita Kemin ja Rovaniemen kampuksilta opettajineen. Joukossa oli mukana sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisia viidestä eri ammattiryhmästä: fysioterapeutteja, liikunnanohjaajia, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja.

Ryhmä tutustui professori Cassier-Woidaskyn johdolla Duale Hochschule Baden-Württenbergin yliopistoon. Saksalaiset ja suomalaiset opiskelijat keskustelivat pienryhmissä master-tason koulutustensa samankaltaisuuksista ja eroista. Koulutukset ovat laajuudeltaan ja sisällöiltään varsin samankaltaisia. Saksassa tosin ei edellytetä kolmen vuoden työkokemusta bachelor-tutkinnon jälkeen. Lisäksi koulutus on saksassa opiskelijoille maksullista.

Kuvat ja kuvatekstit: Paula Poikela ja Outi Törmänen

Opiskelijat.jpg 

Opiskelijoiden välistä keskustelua
Molemmat korkeakoulut esittelivät omia tutkimus- ja kehittämishankkeitaan. Tältä alueelta löytyisi yhteistyömahdollisuuksia Lapin AMKin TKIO -toiminnalle. Iltapäivän vietimme tutustumalla Stuttgartin uuteen yksityiseen Robert-Boschin perustamaan samannimiseen sairaalaan (www.rkb.de) sekä sairaalakouluun.

Saksaryhmaulkona.jpg 

Tutustumiskäynnillä Robert-Bosch sairaalassa
Junalippuja Tuttlingeniin ostaessamme olimme vähällä päätyä Rottweileriin. Lipunmyyjä vain hymyili ja kehotti etenemään ”step by step” todeten ryhmämme olevan ”sehr schön”. Tuttlingenissa päivä alkoi helteisenä (+30 astetta) ja kiiruhdimme MedicalMountainsin kampukselle, jossa saimme tuhdin tietopaketin Hochschule Furtwangen yliopistosta ja sen oppimisympäristöistä. Iltapäivä sisälsi tutustumisen Karl Leibingerin lääketekniseen yritykseen Mühlheimissä. Illalla palasimme takaisin Stuttgartiin, jossa valmistauduimme seuraavan päivän kansalliseen kirkkojuhlaan.

Opiskelijamme sekä isäntäorganisaatioiden opiskelijat kävivät vilkasta keskinäistä keskustelua koko vierailun ajan. Matka oli erittäin antoisa – käytimme myös monipuolisesti kulkuvälineitä: lentokonetta, junaa, bussia, taksia ja metroa. Kaikista näistä huolimatta askeleita kertyi mittareihin kymmeniä tuhansia päivässä.

 Saksasairaala.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malteserin simulaatiokeskus
Opet Airi Paloste, Paula Poikela ja Outi Törmänen.

Katu.jpg

Hellepäivä Tuttlingenissa

Ryhmaravintolassatilaamassa.jpg

Vierailun päättävä lounas

Puutarhatonttu.jpg 

Perinteistä saksalaistaTuttlingeasema.jpg

Tuttlingenin asemalla Torstaipäivä oli alueella yleinen juhla- ja vapaapäivä, mutta Malteser Rescue simulaatiokeskuksen henkilökunta lupautui ystävällisesti esittelemään meille heidän ympäristöään ja toimintaansa. Prof.Dr.Sailer (Head of Applied Sciences, DHBW) oli erittäin kiinnostunut opiskelija- ja opettajavaihdosta organisaatioidemme kesken.