kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Vuonna 2014 valmistuneet saavat uraseurantakyselyn
10.10.2019 8:00

Vuonna 2014 valmistuneet saavat uraseurantakyselyn

Ammattikorkeakouluista valmistuneiden urapolkuja selvitetään toista kertaa valtakunnallisesti – lähes 27 000 valmistunutta saa uraseurantakyselyn.


15.10. käynnistyvällä kyselyllä kootaan tietoa valmistuneiden työllistymisestä sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Kyselyn saavat viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet eli kaikki vuonna 2014 valmistuneet.

Tieto korkeakoulutettujen työurien ensimmäisistä vuosista on todella tärkeää. Korkeakoulut kehittävät koulutusta valmistuneiden palautteen pohjalta. Tulevat ja nykyiset opiskelijat hyötyvät tiedosta suunnitellessaan opintojaan. Myös Opetus- ja kulttuuriministeriö käyttää tuloksia arvioidessaan korkeakoulujen koulutuksen laatua ja kehittämistarpeita.

Uraseurantakysely lähetetään 15.10. kaikille vuonna 2014 AMK- ja YAMK-tutkintoihin valmistuneille tekstiviestillä ja sähköpostilla.

Viestin lähettäjänä on uraseurannat(ät)arvokyselyt.fi

Vuotta 2014 muistellaan myös ammattikorkeakoulun Nostalgia-sivulla ja sosiaalisessa mediassa hästägeillä #LapinAMKalumni #LapinAMK ja #Nostalgia2014.

Edellisen kyselyn tuloksiin voi tutustua opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen.fi:ssä. Lue myös Lapin AMKin uutinen 14.10.2019: Ammattikorkeakouluista valmistuneilla pyyhkii hyvin.AMKista uralle - uraseurantatiedot käyttöön – Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa hanke vahvistaa ja kehittää ammattikorkeakoulujen uraseurantatiedon keräämistä ja tiedon jakamista sekä henkilöstölle että opiskelijoille ja ulkoisille sidosryhmille.

Hanketta ovat toteuttamassa Turun AMK, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus, Hämeen ammattikorkeakoulu, Laurea, Oulun ammattikorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu.Amkista uralle uutiskuva.jpg