kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Verkostoituminen on avainjuttu myös maanmittausalan toimijoille
13.3.2015 10:00

Verkostoituminen on avainjuttu myös maanmittausalan toimijoille

Vuosittainen maanmittaus- ja kaivosalan tapahtuma "Lapin mittauspäivät" järjestettiin torstaina 12.3.2015 Lapin ammattikorkeakoulun Rantavitikan toimipisteessä Rovaniemellä.


Tapahtuman järjestivät Lapin AMKin maanmittausopiskelijat yhdessä opettajiensa kanssa. Tilaisuudessa maanmittaus- ja kaivosalan yritykset pitivät ständejä koulun aulassa, ja kertoivat omista yrityksistään ja laitteistaan yleisölle. Yritykset pitivät myös luentoja Borealis salissa.

Tapahtumassa mukana olevat yritykset olivat TUKES, Maanmittauslaitos, Lapin ELY-keskus, Nordic Geo Center Oy, Destia, Exact Suomi, Novatron, Proacon, ViaCon Oy, Mitta Oy, Geotrim Oy ja Tmi Rummukainen. Yritykset esittelivät luennoilla kukin omaa toimintaansa ja kertoivat, mitkä on heidän vahvuudet ja mitä he tarjoavat asiakkailleen.

Esityksistä kävi ilmi, että yritykset tekevät paljon yhteistyötä toistensa kanssa. Esimerkiksi rovaniemeläislähtöiset yritykset Proacon ja Novatron tekevät läheistä yhteistyötä keskenään, ja tarjoavat näin kattavat palvelut omille asiakkailleen. Yksi yritys ei voi hallita ja keskittyä kaikkiin osa-alueisiin, joten tässä tapauksessa yhteistyö auttaa yhteistyön molempia osapuolia.

Opiskelijoiden työllistymisen kannalta on positiivista, että yritykset kertoivat rekrytoivansa opiskelijoita niin opiskeluaikana kuin valmistumisen jälkeenkin. Tämä on opiskelijoiden kannalta tärkeää, koska näin opiskelija saa tärkeää työkokemusta jo opiskelujen aikana, ja hänellä on näin valmistuessaan jo valmiiksi kokemusta työelämästä. Muun muassa Novatronin ja Proaconin esittelijät olivat Lapin ammattikorkeakoulusta valmistuneita. Työllistymisen kannalta maanmittaajat ovat muutenkin hyvässä asemassa, koska Suomessa ei ole tällä hetkellä kuin kolme ammattikorkeakoulua, jossa maanmittausta voi opiskella päiväopintona.

Tilaisuudessa oli esillä myös Lapin AMKin yliopettajan Aune Rummukaisen tekemä väitöskirja Kiinteistöjä koskevien tietojen saatavuudesta tulevaisuudessa kiinteistötietojärjestelmän näkökulmasta. Kirjan voi tilata verkosta tämän linkin takaa.

Tilaisuuden lopuksi arvottiin myös Aune Rummukaisen kirja Kiinteistöjen raja ja rajamerkit. Palkinnot arvontaan lahjoittivat Tmi Rummukainen, ViaCon Oy, Karttakeskus Oy ja Lapin ammattikorkeakoulu.Lapin mittauspäivät 12.3.2015 uutiskuva2

Yritykset esittelemässä laitteitaan opiskelijoilleDestian UAV-maartokartoitus Camflight 8 - kartoitusrobotti (Lapin mittauspäivät 12.3.2015)

UAV-maastokartoitus Camflight 8 - kartoitusrobotti oli esittelyssä Destian ständillä