kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Verkkotyökalu auttaa painottamaan julkisia hankintoja lähialueen yrityksiin
1.10.2021 8:00

Verkkotyökalu auttaa painottamaan julkisia hankintoja lähialueen yrityksiin

Rovaniemen kaupungin ruokapalvelut mukaan Lapin ammattikorkeakoulun digitaalisen hankintatyökalun pilottiin.


Kohti kestäviä hankintoja -hanke tukee liiketoiminnan ja yhteisöjen kestävää kehitystä Lapin alueella. Hankkeessa syntyy verkkotyökalu, joka auttaa julkisten hankintojen ja kilpailutusten suuntaamista lähialueelle ja sen yrityksiin.

Työkalun tavoite on lisätä paikallisten yritysten myyntiä julkisen sektorin suuntaan ja tuottaa dataa, joka vakuuttaa alueen yrityksiä ja päätöksentekijöitä panostamaan paikallisiin hankintoihin. Tämän odotetaan lisäävän myönteistä taloudellista ja ekologista kehitystä Lapissa pitkällä aikavälillä.

Rovaniemen kaupungin ruokapalveluissa tullaan testaamaan verkkotyökalun hyödynnettävyyttä valikoiduin tuoteryhmin markkinavuoropuhelussa. Lähiruoan tuottajat rekisteröityvät ja listaavat tuotevalikoimansa työkaluun, josta hankinnoista päättävät pääsevät näkemään kunkin mahdollisen ruokahankinnan aluetaloudellisia vaikutuksia sekä vertailemaan eri tuottajien tuotteiden ominaisuuksia.

Tällä hetkellä hankkeeseen haetaan kalastajia ja muita elintarviketuottajia työkalun käyttäjiksi. Tuottajille tämä tarkoittaa helpompaa elintarviketuotteiden myyntiä mm. julkisen sektorin ja ravintoloiden suuntaan nyt ja tulevaisuudessa. Myös kaikki muut tuottajat ja palveluiden tarjoajat ovat tervetulleita rekisteröitymään verkkotyökaluun, jotta muiden pilottien käynnistyessä ja varsinkin työkalun lopullisen version valmistuttua tuotteita voidaan kysyä mukaan kilpailutuksiin. Työkalun avulla voidaan lisätä myös suoraostoja.

Lue lisää: www.kestavalappi.fi

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Mika Uitto
mika.uitto(at)lapinamk.fi
p. 040 674 8616
Kohti kestäviä hankintoja
Lapin AMK

Hankintalakimies Anu Kulmala
anu.kulmala(at)rovaniemi.fi
p. 050 431 3616
Rovaniemen kaupunki
Kohti kestäviä hankintoja hankkeen tunnus ja logot