kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Valtakunnallinen RESTO 2015 –tietotaitokilpailu huhtikuussa Rovaniemelle
17.2.2015 11:52

Valtakunnallinen RESTO 2015 –tietotaitokilpailu huhtikuussa Rovaniemelle

Restonomien valtakunnallisen tietotaitokilpailu järjestetään 16. – 17.4. Rovaniemellä Lapin AMKissa, Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa. Tapahtuman tavoitteena on tehdä restonomikoulutusta ja –nimikettä tutuksi ja samalla edistää myös valtakunnallisesti restonomiksi opiskelevien yhteistyötä sekä opettajien verkostoitumista.


Tämän vuoden kilpailujen teemana on Lappi brändin mukaisesti ”Above Ordinary, Arctic Magic". Tapahtuman tavoitteena on tarjota ainutkertaisia elämyksiä ja Lapin taikaa. ”Teeman mukaisesti haluamme tarjota vieraille tavanomaisen yläpuolella olevan tapahtuman ja tuoda esiin Lapin ammattikorkeakoulun brändiä arktisen alueen osaamisen edelläkävijänä”, toteaa matkailun lehtori Heidi Kaihua.

RESTO -tietotaitokilpailut koostuvat tulevien restonomien joukkueittain käytävästä kilpailusta, alan opettajien kollegatreffeistä, sekä tapahtuman päättävästä iltagaalasta. Kilpailun ensimmäisen päivän ohjelma on englanninkielinen, sillä samaan aikaan Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa vietetään kv-päiviä.  Kilpailutehtäviä suoritetaan kahden päivän aikana ainakin suomen ja englannin kielillä.  Live-striimin välitetään välityksellä tunnelmia kisapaikoilta.

Jokaisesta restonomeja kouluttavasta ammattikorkeakoulusta osallistuu kilpailuun neljän hengen tiimi. Tiimit edustavat omaa ammattikorkeakouluaan ja kilpailevat muiden ammattikorkeakoulujen edustajia vastaan. Kilpailussa mitataan opiskelijoiden tietoja ja taitoja sekä matkailualan eri osaamisalueilla.

Restonomien tietotaitokilpailut järjestettiin viimeksi kymmenen vuotta sitten Rovaniemellä. Heidi Kaihuan mukaan kymmenessä vuodessa matkailuala on muuttunut. Verkostoituminen ja monialaisuus korostuvat entisestään tulevaisuudessa. ”Restonomeilta vaaditaan entistä enemmän moniosaamista. Haluammekin panostaa kilpailutehtäviin, jotka laadimme pääyhteistyökumppaniemme kanssa”. RESTO2015 -tapahtuman järjestelyissä ovat myös Lapin AMKin restonomiopiskelijat mukana. 

Tapahtumasta lisätietoja: www.resto.fi ja www.facebook.com/restokisatRESTO2015.jpg

RESTO2015 -tapahtumaa valmistelevat opettajat sekä matkailun restonomi -opiskelijat