kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Vahva etäopetusosaaminen ja valinnanmahdollisuus opinnoissa luovat perustan Lapin ammattikorkeakoulun YAMK-tutkintokoulutusten suosiolle
24.5.2024 14:15

Vahva etäopetusosaaminen ja valinnanmahdollisuus opinnoissa luovat perustan Lapin ammattikorkeakoulun YAMK-tutkintokoulutusten suosiolle

Vuosien työ verkko-opetuksen kehittämisessä on tehnyt Lapin ammattikorkeakoulusta vahvan etäopetuksen osaajan. Lapin AMKin suomenkielisten YAMK-koulutusten vetovoima on kansallista kärkeä vuodesta toiseen.


Lapin ammattikorkeakoulun YAMK-tutkintokoulutuksiin hakeudutaan innokkaasti ympäri Suomen. Kansallisen vertailun mukaan Lapin AMKin YAMK-tutkintokoulutukset olivat vetovoimaisimpia kevään 2. yhteishaussa tarkasteltaessa ensisijaisten hakijoiden määrää suhteessa koulutusten aloituspaikkoihin. Lappi oli vetovoimaisin korkeakoulu myös vuonna 2023 YAMK-tutkintokoulutusten osalta.

Ensisijaisten hakijoiden määrä Lapin AMKin YAMK-koulutuksiin oli 861, eli jokaista aloituspaikkaa kohden hakijoita oli 4,42 kevään 2024 yhteishaussa. Vertailussa toiseksi suurimman vetovoimaluvun saavutti Laurea (3,38) ja kolmanneksi suurimman KAMK (3,18).

Verkko-opiskelu Lapin AMKissa on sujuvaa

Usein ajatellaan, että verkko-opiskelu on yksinäistä. Siksi monet yllättyvät positiivisesti siitä, miten yhteisöllistä ja elämyksiä tuottavaa myös verkon välityksellä opiskelu voi olla. Opiskelijoiden välille syntyy aitoja verkostoja ja ystävyyttä.

Opiskelijoiden antaman palautteen perusteella Lapin ammattikorkeakoulun Master Schoolin YAMK-yliopettajat voivat päätellä tehneensä oikeita asioita etäopetuksen kehittämisessä. Verkon yli opiskelusta annetaan kiitollista palautetta ja opettajat koetaan asiansa hyvin tunteviksi ja helposti lähestyttäviksi.

” Olen erittäin kiitollinen siitä, että näin mielenkiintoinen tutkinto oli mahdollista suorittaa täysin etänä.”

” Järjestelyt etäyhteydellä toimivat hyvin. Ohjaus asiantuntevaa, keskustelevaa ja kannustavaa. Lämmin kiitos kaikille ohjauksesta, opetuksesta, tuesta ja kannustuksesta!”

(Kommenttien lähde: YAMK-opiskelijoiden AVOP-palaute, Lapin AMK, 2023)

Aikuinen ja työssäkäyvä asiantuntija tietää mitä ei tiedä

Lapin AMKissa on systemaattisesti kehitetty myös YAMK-tutkintojen opintosisältöjä ja vaihtoehtoista tarjontaa niin, että opiskelija voi painottaa opinnoissaan juuri sitä osaamista, jota tietää tarvitsevansa. Mahdollisuus vaikuttaa itse tutkinnon sisältöön on yksi koulutuksen vetovoimaa lisäävä tekijä.

Opiskelijat ovat tyypillisesti eri alojen asiantuntijoita, ja monissa YAMK-koulutuksissa työskennellään monialaisissa tiimeissä. Se avaa tietä eri alojen ammattilaisten näkökulmien kohtaamiselle ja uusille oivalluksille.

Opiskelupaikka voi irrota vielä tämän vuoden syksylle

Erillishaku englanninkielisiin YAMK-tutkintokoulutuksiin Managing Sustainability and Systems Change sekä Digital Business Management on käynnissä 26.5.2024 saakka. Lisäksi samaan aikaan on haussa suomenkielinen Uudistuvan teollisuuden asiantuntija YAMK –koulutus. Opinnot alkavat syksyllä 2024. Haku tapahtuu Opintopolku.fi -palvelun kautta.

Lisätietoja

Osaamispäällikkö
Marika Kunnari
marika.kunnari(at)lapinamk.fi
Puh.  +358 40 630 8571Ylempien AMK-tutkintojen kampanjakuva, nainen ja mies kuvassa