kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Uutta oppia pieninä palasina – ammattikorkeakoulut tarjoavat maksuttomia mikro-opintoja yrityksille
19.9.2023 8:00

Uutta oppia pieninä palasina – ammattikorkeakoulut tarjoavat maksuttomia mikro-opintoja yrityksille

Ammattikorkeakoulut kutsuvat yrityksiä tutustumaan mikro-opintoihin ja ottamaan niiden myötä haltuun muutoskyvykkyyttä, vihreä siirtymää tai digitalisaatiota pieninä palasina.


Kaikkiaan 22 ammattikorkeakoulun toteuttama Yritysten muutoskumppanina -hankekokonaisuus tuo saataville maksuttomia mikro-opintoja, joilla yrittäjät ja henkilöstö voivat kehittää osaamistaan nopeasti ja ketterästi.

Työelämän muutos edellyttää uudistumista ja uuden tiedon omaksuminen tapahtuu usein työn lomassa. Ammattikorkeakouluissa onkin tunnistettu tarve luoda joustavaan, jatkuvaan osaamisen kehittämiseen paremmin yrityksille sopivia mikro-opintokokonaisuuksia sekä helpottaa pääsyä korkeakoulujen oppimisympäristöihin. Mikro-oppimiseen keskeisesti kuuluva palasteltu oppiminen tarjoaa yrityksille mahdollisuuden lyhytkestoiseen työn lomassa tapahtuvaan oppimiseen ja sillä voidaan vastata yhä paremmin nouseviin osaamistarpeisiin.

Ammattikorkeakoulujen yhteinen yritystenmuutoskumppanina.fi-sivusto toimii ikkunana mikro-opintotarjonnalle.

Sisällöt on jaoteltu teeman ja pituuden mukaan. Lyhyimmät inspiraatiotietoiskut ovat alle 20 minuutin mittaisia. Lisäksi tarjolla on mikro-opintoja sekä syvempiä opintoja, jotka soveltuvat useammalla kerralla kuunneltavaksi ja kerryttämään osaamista. Tavoitteena on, että yritysten henkilöstö pääsee mahdollisimman ketterästi ajasta ja paikasta riippumatta tutustumaan tarjolla oleviin maksuttomiin sisältöihin. Mikro-opintoihin tutustuminen ei vaadi raskasta kirjautumista.

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien yhteyspäällikkö Sari Reinikainen-Laine toteaa mikro-opinnoista:

- Yrittäjille on tärkeää, että tarjolla on mikro-opintoja ajankohtaisista asioista sekä perinteisimmistäkin, kuten myynnistä ja markkinoinnista. Kun saadaan uusia ideoita, työkaluja ja lähestymistapoja, voidaan saada merkittävää kasvua aikaan yrityksissä. Mikro-opinnot ovat vastaus kiireisen yrittäjän arkeen ja osaamisen päivittämiseen.

Vuoden 2022 lopulla käynnistyneessä Yritysten muutoskumppanina -React-hankekokonaisuudessa järjestetään myös muita tilaisuuksia ja sparrauksia, jotka tukevat yritysten muutoskyvykkyyttä, vihreää siirtymää ja digitalisaatiota. Hankkeiden päärahoittajana toimivat Ely-keskukset (Euroopan Sosiaalirahasto) ja ne toteutetaan yhteistyössä kauppakamarien, alueellisten yrittäjäjärjestöjen ja ammattikorkeakoulujen kanssa 1.11.2022-31.12.2023.

Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Suomen Yrittäjät.

Lisätiedot:
Natalia Pulakka, projektikoordinaattori, MUUVI – Yritysten muutoskyvykkyys, vihreä siirtymä ja digitalisaatio (React Pohjois-Suomi) -hanke
natalia.pulakka(a)lapinamk.fi
p. 044 0328 118Silmälasipäinen mieshahmo ja toimijoiden logot.