kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Uusi tiedekasvatuskeskus on uJunnu
23.9.2022 12:00

Uusi tiedekasvatuskeskus on uJunnu

Lapin yliopiston, Lapin AMKin ja LUMA-keskuksen yhteinen tiedekasvatuskeskus uJunnu edistää Lapin lasten ja nuorten tiede- taide- ja teknologiakasvatusta.


Keskuksen avajaisia vietettiin Koululaisten tiedeviikolla maanantaina 19. syyskuuta. Rovaniemen Arktikumissa Tilaisuudessa julkistettiin myös uJunnun nimi ja logo.

Tiedekasvatuskeskuksen myötä yliopiston, ammattikorkeakoulun, LUMA-keskuksen ja muiden yhteistyötoimijoiden tiedekasvatustyö siirtyy saman katon alle ja jatkaa tärkeää työtä lasten ja nuorten parissa.

– Uusi tiedekasvatuskeskus uJunnu on erittäin merkityksellinen toimija, joka vie tiedettä lähemmäs lapsia ja nuoria sekä osaltaan avaa reittejä kohti korkeakoulutusta, totesi Lapin yliopiston vararehtori Satu Uusiautti avajaispuheessaan.

Lapin ammattikorkeakoulun kehittämispäällikkö Anu Pruikkosen mukaan uJunnun toiminnassa on mahdollista yhdistää kummankin korkeakoulun vahvuuksia kuten tekniikkaa, luonnontieteitä, mediakasvatusta, oikeustieteitä, kasvatus- ja koulutusosaamista sekä monipuolista tutkimus- ja kehittämisosaamista. UJunnun työ tavoittaa lapsia ja nuoria myös maantieteellisesti laajalla alueella.

– Tiedekasvatuskeskuksella on käytössään vahva verkko-opetusosaaminen ja aiempi kokemus etäisyyksien hallinnasta. Nämä mahdollistavat toiminnan saavutettavuuden myös kampuskaupunkien ulkopuolella, Anu Pruikkonen korosti.

Avajaistilaisuudessa muistettiin kunniamaininnalla ansioituneita tiedekasvatuksen edistäjiä. Yksi palkituista on Lapin ammattikorkeakoulun tuntiopettaja Petri Hannula, joka on pitänyt koululaisille ja lukiolaisille muun muassa erilaisia ohjelmointi- ja robotiikka -työpajoja. uJunnun juuret ovat Luma-keskus Lapin toiminnassa ja luonnontieteelliset aineet ovat tärkeitä tulevaisuudessakin.

- On mukavaa saada tunnustusta työstä, jonka kokee itse tärkeäksi. Tavoitteena on tarjota motivoivia sisältöjä kaikille ikäryhmille, joten sisällöntuotantoa tarvitaan edelleen todella paljon.

Petri Hannula kertoo, että työkalut ja menetelmät kehittyvät ja niitä tulee koko ajan lisää ja ettei työ ja tekeminen ihan heti lopu.

- Kovasti tehdään töitä ja yritetään saada myös mahdollisimman laaja porukka mukaan uJunnu toimintaan.

Aiheesta muualla: Lapin yliopiston tiedote 21.9.2022
ujunnun tekstitunnus.

Logon on suunnitellut Tytti Mäenpää Lappidesignilta.