kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Uusi koulutus edistää ympärivuotista työllistymistä Lappiin
24.5.2016 8:00

Uusi koulutus edistää ympärivuotista työllistymistä Lappiin

Metsä- ja matkailualoilla työtehtävät ovat usein määräaikaisia ja ne työllistävät usein vain sesonkiluonteisesti. Työnantajan näkökulmasta resursseja syövät työntekijöiden suuri vaihtuvuus ja uusien työntekijöiden perehdyttäminen.


logokokoelma kausityöntekijästämoniosaajaksi.PNGLapin ammattikorkeakoulu, Lapin ammattiopisto ja Lapin matkailuopisto kouluttavat kahden erilaisen alan osaajia Kausityöntekijästä moniosaajaksi -hankkeessa. Mukana on myös Suomen Metsäkeskus edistämässä erityisesti metsäalan yrittäjyyttä. Koulutuksella vastataan omalta osaltaan työn kausiluonteisuuden aiheuttamiin haasteisiin.

Kyseessä on metsä- ja matkailualan yhteinen lyhytkoulutusmalli, joka on myöhemmin monistettavissa myös muille kausiluonteisille aloille.

Opinnot alkavat matkailualan monimuoto-opinnoilla syksyllä 2016 ja päättyvät metsäalan työharjoitteluun syksyllä 2017. Opinnot eivät johda tutkintoon, mutta ne antavat valmiudet esimerkiksi matkailu- sekä metsäalan perustutkinnon suorittamiseen näyttötutkintona.

Ohjelmaan otetaan 10-15 osallistujaa. Koulutukseen voivat hakea metsä- ja matkailualan kausityöntekijöiden ja työtä vailla olevien ohella muut molemmista aloista kiinnostuneet, joilla on vähintään peruskoulun oppimäärä suoritettuna.

Haku koulutukseen alkaa 1.6. osoitteessa www.lapinamk.fi/kausityontekijasta-moniosaajaksi

Kausityöntekijästä moniosaajaksi –hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan unionin sosiaalirahastosta.


Lisätietoja:

Projektipäällikkö Anne-Mari Väisänen
Lapin ammattikorkeakoulu
anne-mari.vaisanensähköposti.jpg
Tel. +358 (0)40 775 1893

koiravaljakko

Husky-kuva: Johanna Määttä