kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Uusi julkaisu matkailun esteettömyydestä
22.11.2013 10:13

Uusi julkaisu matkailun esteettömyydestä

Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutissa (MTI) on valmistunut uusi Matkailua kaikille? Näkökulmia matkailun ennakointiin, osa II -julkaisu. Julkaisussa pohditaan matkailun esteettömyyttä monipuolisesti fyysisistä, sosiokulttuurisista, viestinnällisistä, taloudellisista ja poliittisista näkökulmista.


Nimi ”Matkailua kaikille?” viittaa siihen, että matkailun tulisi olla tasapuolisesti kaikkien ulottuvilla. Matkailun esteettömyyttä tarkastellaan väestökehityksen huomioon ottavana ennakointina, jolloin esteettömyys on muutakin, kun fyysisten esteiden poistamista. Mikäli matkailu on kaikkien ulottuvilla, esteettömyydestä voi myös olla taloudellista hyötyä matkailijamäärien kasvun myötä.

Julkaisu on MTI:n koordinoiman Matkailun kansallisen ennakointiverkoston yhteistyön tulos. Kirjoittajien joukossa on esteettömyyden asiantuntijoita ja toimijoita ennakointiverkostosta sekä muista matkailualan oppilaitoksista ja tutkimuslaitoksista.

Matkailua kaikille? jatkaa ennakointiverkoston ensimmäisen julkaisun Minne menet matkailu? Näkökulmia matkailun ennakointiin, osa I aloittamaa keskustelua ennakointitiedon tarpeesta ja hyödyntämisen mahdollisuuksista.

Julkaisu on luettavissa MTI:n verkkosivuilla.

Lisätietoja:
Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti
Koordinaattori Salla Jutila
puh. 040 4844 228, salla.jutila(at)ulapland.fi


Matkailua kaikille LUC Matkailu 2013