kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uusi englanninkielinen insinöörikoulutus vastaa tiedon jalostamisen osaajapulaan
Uutiset
14.1.2021 13:00

Uusi englanninkielinen insinöörikoulutus vastaa tiedon jalostamisen osaajapulaan

Kevään 1. yhteishaussa on Lapin ammattikorkeakoulusta mukana uusi kansainvälinen, englanninkielinen insinöörikoulutus, Machine Learning and Data Engineering, jonka opinnot aloitetaan ensi syksynä Rovaniemellä.


Koulutuksen tarkoituksena on jakaa uutta osaamista koneoppimisesta ja datan käsittelystä suoraan alueen yrityksille hyödyntäen opiskelijoiden työharjoittelujaksoja. Työelämälähtöiset harjoittelujaksot suunnitellaan yhteistyössä yritysten kanssa niin, että opiskelijoille tehdään henkilökohtaiset osaamistavoitteet, jotka liittyvät yrityksen toimintaan. Tavoitteet tukevat opiskelijan oppimista ja antavat opiskelijalle ja yritykselle mahdollisuuden syventää yhteistyötä myös tulevan opinnäytteen aiheiden ja työllistymisen osalta. Insinööritutkinnon laajuus on 240 opintopistettä, josta harjoittelun osuus on 50 opintopistettä jakautuen eri lukuvuosille.

Koulutuksen suunnittelussa on ollut mukana monialaisesti lappilaisten yritysten edustajia.

- Tulevaisuuden teknologioiden aikainen omaksuminen sekä niiden osaajat ovat teknologiaryityksille tulevaisuuden kannalta kriittistä. On ollut mahtava huomata kuinka LapinAMK vastaa tähän tarpeeseen myös kansainvälisellä koulutusohjelmalla, kertoo Jani Rahko, tuotekehitysjohtaja TietoEVRY Oyj:stä.

Juha-Matti Pesonen, Head of Industrial Digitalization Outokumpu Stainless Oy:stä, näkee yhteisen suunnitteluprosessin myös hyvänä:

- On ollut hienoa, että Outokummulla on ollut mahdollisuus osallistua uuden opintosuunnan suunnitteluun ja tuomaan yrityksemme tulevaisuuden tarpeet esille digitalisaation osalta.

Toiveena oli saada uutta osaamista yrityksissä syntyvän datamäärän koneelliseen käsittelyyn niin, että tulokset hyödyntävät liiketoimintaa ja ovat apuna yrityksen kilpailuasetelman parantamisessa.

- Oli antoisaa osallistua ja vaikuttaa Lapin AMK:n uuden kansainvälisen insinöörikoulutuksen - Machine Learning and Data Engineering -kehitystyöhön. Näemme sen tarjoamat mahdollisuudet tulevaisuudessa parantaa ja nopeuttaa ydinliiketoimintaamme kuuluvaa suurten tietomäärien hallintaa ja analyysiä toteaa Pekka Maijala, kehitysjohtaja Roadscanners Oy:stä.

Myös Hannu Vaara, Digitaalisen liiketoiminnan johtaja (CDO) Napapiirin Energia ja Vesi Oy:stä on samoilla linjoilla:

- Oli mielenkiintoista osallistua Lapin AMK:n uuden kansainvälisen insinöörikoulutuksen kehitystyöhön ja näemme sen tarjoamat mahdollisuudet tulevan liiketoiminnan kehittämisessä.

Koulutus antaa pätevyyden työskennellä asiantuntija-asemissa tai yrittäjänä koneoppimisen ja tiedonhallinnan alalla paikallisissa ja kansainvälisissä toimintaympäristöissä.

- Uuden, englanninkielisen insinöörikoulutuksen tavoitteena on auttaa yrityksiä digitalisaation ja liiketoiminnan kehityksessä sekä hyödyntää koneoppimisen tuomia mahdollisuuksia digitalisoituneilla markkinoilla, toteaa Lapin ammattikorkeakoulun lehtori Kenneth Karlsson.

Koulutuksessa opiskellaan koneoppimisen ja tekoälyn eri osa-alueita, kuten ohjelmointia, matemaattisia menetelmiä, algoritmisuunnittelua ja tiedonkeruuta antureista pilvitekniikoihin. Opintosisältöihin kuuluu esineiden internet IoT ja automaatiojärjestelmät sekä projektien hallintaa.

Opiskelijat saavat käytännön asiantuntemusta, joka auttaa työskentelemään erilaisissa haastavissa toimintaympäristöissä.

Machine Learning and Data Engineering koulutukseen valitaan 25 opiskelijaa Suomesta ja ulkomailta.


Koulutuksen kesto on 4 vuotta ja laajuus 240 op.
Hakuaika 7.1.2021 – 20.1.2021 klo 15:00 mennessä. Haku tapahtuu Opintopolun kautta.

 

Lisätietoja opiskelusta

Kenneth Karlsson, lehtori, Lapin ammattikorkeakoulu,
puh. 040 726 6871, kenneth.karlssonharmaasähköposti.jpg

Lisätietoja hakemisesta

Hakijapalvelut
Puh. 040 083 0036 tai 040 511 8659, admissionsharmaasähköposti.jpgEngineering kuvitus.jpg