kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Uudessa monialaisessa koulutuksessa koulutetaan hyvinvointianalytiikan osaajia sosiaali- ja terveysalalle
20.1.2022 7:00

Uudessa monialaisessa koulutuksessa koulutetaan hyvinvointianalytiikan osaajia sosiaali- ja terveysalalle

Hyvinvointianalytiikan asiantuntija on uusi ammattiryhmä sote-alalla. Asiantuntijan tehtävänä on tuottaa tietoa hoitotiimin tai johdon päätösten tueksi.


Lapin ammattikorkeakoulussa alkaa syksyllä 2022 uusi koulutus Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija (YAMK). Koulutus kestää vuodesta kahteen opiskelijan koulutustaustasta riippuen.

Koulutukseen voivat hakeutua sosiaali- ja terveys- tai liikunta-alan, liiketalouden, matkailun tai insinöörin AMK-tutkinnon suorittaneet henkilöt, joilla on vähintään kahden vuoden työkokemus tutkintoaan vastaavalta alalta. Lisäksi hakukelpoisia ovat henkilöt, jotka ovat suorittaneet sellaisen opistoasteen ja korkea-asteen tutkinnon, joka vastaa koulutusalaltaan ja ammattinimikkeeltään hakukelpoista ammattikorkeakoulututkintoa.

Haku koulutukseen alkaa maaliskuun yhteishaussa 16.3.2022.

Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija kerää ja analysoi tietoa, jonka pohjalta hyvinvointialojen palveluita on mahdollista kehittää paremmaksi. Asiantuntijat toimivat muun henkilökunnan tukena. Asiantuntijoita tarvitaan eri hyvinvointialueille sekä eri puolille terveydenhuoltojärjestelmää, sillä järjestelmät ovat usein hyvin pirstaleisia. Tieto voi olla hajallaan tai se voi jäädä hyödyntämättä, jollei sitä erikseen kerätä ja analysoida käyttöön.

Uusi koulutus perustuu vuosina 2017-2018 Sitran, Satakunnan ammattikorkeakoulun, Tampereen yliopiston ja Tallinnan teknillisen yliopiston yhteistyönä toteuttamaan koulutuspilottiin.

Lapin ammattikorkeakoulu toteuttaa koulutuksen yhdessä Satakunnan ammattikorkeakoulun kanssa.

Lisätietoja:
osaamispäällikkö Marika Kunnari, puh. 040 630 8571

Lisää aiheesta:
Uusi ammattiryhmä sote-alalle: Suomessa aletaan kouluttamaan hyvinvointianalyytikoitaKuvituskuva