kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Unkarin suurlähettiläs vieraili Minervassa
18.3.2019 7:00

Unkarin suurlähettiläs vieraili Minervassa

Unkarin uusi suurlähettiläs dr. György Urkuti vieraili perjantaina Tornion kampuksella. Suurlähettilään mukana oli myös Oulun kunniakonsuli, Oulun yliopiston kudosteknologian professori György Kálmán Sándor.


Heidät toi Meri-Lapin alueelle ystävystoiminta, kun Tornion Suomi-Unkariseura viettää Unkarin kansallispäivää lauantaina 16.3.

Unkarin suurlähetystön ensisijainen tehtävä on lisätä ja syventää Unkarin ja Suomen yhteistyötä niin politiikan, talouden kuin kulttuurinkin alalla ja myös ihmisten kesken. Suurlähettiläs kertoi Unkarista, sen kulttuurista ja Unkarin talouselämän näkymistä Lapin amk:n ja Tornion yhteislyseon lukion opiskelijoille.

Kuulijakunta sai monipuolista tietoa Unkarista, ja suurlähettiläs painotti puheessaan, että Suomen maakuva Unkarissa on perinteisesti vahva. Kielisukulaisuuteen perustuva erityissuhde tiedostetaan, ja Unkarissa puhutaankin yleisesti sukulaiskansasta kaukana pohjoisessa. Erityisesti Suomen koulutusjärjestelmä kiinnostaa laajalti.

Suurlähettiläs György Urkuti vastaili kuulijoilta tuleviin kysymyksiin hyvällä suomen kielellä. Suomi ja suomen kieli ovat kertomansa mukaan lähellä hänen sydäntään.

Vierailuun liittyvä Suomi-Unkari-yhdistys on aktiivinen. Yhdistyksellä on sivut, joista löytyy tietoa toiminnasta ja muun muassa unkarilaisen reseptejä: https://suomiunkari.fi.

Lisäksi Suomessa toimii Unkarin tiede- ja kulttuurikeskus, joka tuo unkarilaista kulttuuria suomalaisten ulottuville: http://www.unkarinkulttuuri.com.Unkarin suurlähettiläs Torniossa.jpg