kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / USA:n suurlähettiläs kävi Kosmoksessa
11.1.2017 13:00

USA:n suurlähettiläs kävi Kosmoksessa

​Yhdysvaltojen Suomen suurlähettiläs Charles C. Adams vieraili keskiviikkona Kemissä. Päivän ohjelmaan kuului myös ammattikorkeakoulun väen tapaaminen Kosmoksessa. Suurlähettiläs kävi tervehtimässä myös sähkötekniikan opiskelijoita.


Lähettilään vierailu järjestyi suurlähtetystön aloitteesta, ja kutsujana ja vierailuisäntänä toimi Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen. Lähettiläs on kiinnostunut alueen kehitysnäkymistä, ja ohjelma oli laadittu tätä silmällä pitäen. Charles C. Adamsin mukana Meri-Lappiin matkusti Shawn Waddoups, joka on Political and Economic Counselor Yhdysvaltojen Suomen suurlähetystössä.

Ammattikorkeakoululla vierailua isännöivät vararehtori Reijo Tolppi ja vs. osaamisalajohtaja Hannu Kähkölä. Suurlähettiläs on hyvin perillä muutosteemoista suomalaisessa ja eurooppalaisessa korkeakoulukentässä, ja keskustelua virisi muun muassa alumnitoiminnasta, korkeakoulujen varainkeruusta ja lukuvuosimaksuista, joita Suomessa aletaan periä EU:n ulkopuolisilta opiskelijoilta ensi syksynä. Lisäksi keskusteltiin muun muassa Lapin väestökehityksen näkymistä ja Lapin AMKin satsauksista verkko-opetukseen ja opetussuunnitelmien kehitystyöhön.

Sähkövoimatekniikan laboratoriossa suurlähettiläs Adams jututti insinööriopiskelijoita näiden opinnoista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Suurlähettiläs halusi muistuttaa nuoria miehiä etuoikeudesta korkeatasoiseen suomalaiseen koulutukseen, jota ihaillaan eri puolilla maailmaa, myös Yhdysvalloissa. Vaatimattomuus ja kohteliaisuus ovat hänen mukaansa kauniita piirteitä suomalaisissa ihmisissä, mutta opiskelijoita hän kannusti rohkeasti myymään omaa osaamistaan ja suomalaista tuotteita ja palveluja, joiden tuotekehitykseen he jatkossa itsekin osallistuvat.

Suurlähettiläs Adams ja Counsellor Waddoups vierailivat päivän aikana myös Kemin matkailussa ja Digipoliksessa tutustumassa kierto- ja biotalouden kehittämiseen. Torstaina Meri-Lapin vierailu jatkuu Tornioon kaupunginjohtaja Timo Nousiaisen vieraaksi.Kuvat: Saana Nousiainen
Teksti: Heli LohiSuurlahettilas4net.jpg

Suurlähettiläs Adams tapasi insinööriopiskelijoita sähkövoimatekniikan laboratoriossa.