kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Työkykykoordinaattorikoulutus alkaa Lapin AMKissa
Uutiset
28.5.2021 9:00

Työkykykoordinaattorikoulutus alkaa Lapin AMKissa

Uusi työkykykoordinaattorikoulutus sopii kaikille, jotka haluavat lisätä osaamistaan työkyvystä, työllistymisestä, kuntoutuksesta ja monialaisesta yhteistyöstä.


Lapin ammattikorkeakoulussa alkaa ensi syksynä uusi Työkykykoordinaattorikoulutus (10 op) Koulutus aloitetaan Suomessa kahdeksassa eri ammattikorkeakoulussa.

Työkykykoordinaattorikoulutus on tarkoitettu eri alojen ammattilaisille ja sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluopiskelijoille.

Koulutukseen kuuluu kaksi opintojaksoa:
• Työllistymisen ja työkyvyn uudistuvat palvelut (5 op) sekä
• Laaja-alainen työote työllistymiseen ja työkykyyn (5 op).

Koulutuksen sisältö


Koulutus sisältää perusosaamista työllistymisen ja työkyvyn palvelujärjestelmästä, sen osa-alueista ja toiminnasta. Koulutuksen aikana opitaan tuntemaan työllistymisen ja työkyvyn haasteisiin liittyviä tekijöitä ja tilanteita.

Koulutuksen toisen osion aikana käydään läpi ohjaustyön perusosaamista sekä työllistymisen ja työkyvyn tuen yhteistyöverkostoja. Lisäksi opitaan tunnistamaan työkykyriskejä ja varhaisen välittämisen menetelmiä.

Tavoitteena on, että koulutuksen käyneet edistävät kestävään työllistymisratkaisuun pääsemistä ja työhön paluuta.


Kenelle koulutus sopii?


Koulutus sopii henkilöille, jotka työskentelevät esimerkiksi työterveyshuollossa, sote- keskuksissa, TE-palveluissa, oppilaitoksissa tai työpaikkansa HR-tehtävissä.

Työkykykoordinaattorikoulutus sopii henkilölle, joka haluaa palveluihin inhimillistä ja arvostavaa suhtautumista sekä keskittymistä siihen, mitä yksilö osaa ja mikä häntä kiinnostaa. Koulutuksen käyneet osaavat hyödyntää moniammatillisesti oikeita palveluja asiakkaan sekä työnantajan näkökulmasta sekä kehittää ammattilaisten tiiviimpää yhteistyötä. Työkykykoordinaattorilla on osaamista, jolla voi rakentaa mahdollisuuksia työllistymiseen ja työkykyyn sekä poistamaan esteitä.


Haku koulutukseen


Koulutus toteutetaan avoimina ammattikorkeakouluopintoina. Opintojen hinta on 150 euroa/10 op, molemmille opintojaksoille ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautuminen tapahtuu ammattikorkeakoulun avoimen opintojen kautta. Työkykykoordinaattorin koulutus on suoritettu, kun molemmat opintojaksot on suoritettu hyväksytysti.

Koulutus alkaa 27.10.2021. Koulutuksen ensimmäinen jakso on syksyllä 2021 ja toinen jakso keväällä 2022.

Linkit ilmoittautumiseen:

 

Ilmoittautuminen Työllistymisen ja työkyvyn uudistuvat palvelut (5 op)

Ilmoittautuminen Laaja-alainen työote työllistymiseen ja työkykyyn (5 op)


Lisätietoja:


lehtori Mikko Ravantti
mikko.ravanttiharmaasähköposti.jpg
p. +358 40 630 8575

osaamispäällikkö Heidi Pyyny
heidi.pyynyharmaasähköposti.jpg
p. +359 50 310 9354

Aiheesta STM:n sivuilla: Työkykykoordinaattorien koulutus alkaa ammattikorkeakouluissaTyökykykoordinaattorikoulutuksen mainoskuva