kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Tule ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle
30.8.2013 13:00

Tule ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle

Lapin yliopisto ja Rovaniemen ammattikorkeakoulu hakevat vapaaehtoisia henkilöitä ja perheitä mukaan kansainvälisten opiskelijoiden ystävätoimintaan. Ilmoittautumisaikaa on 12. syyskuuta saakka.


Syksyn ystävätoiminta on käynnistymässä, ja uusia ystäviä ja perheitä otetaan mukaan toimintaan.

Ystävätoiminta on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa osallistujille upean mahdollisuuden tutustua eri kieliin ja kulttuureihin sekä solmia uusia, kansainvälisiä ystävyyssuhteita. Kansainväliselle opiskelijalle ystävätoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaiseen kulttuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Tärkeintä on se, että ystävätoiminnassa mukana olevat ovat valmiita ottamaan kansainvälisen opiskelijan osaksi arkipäivän askareitaan.

Lapin yliopistoon ja Rovaniemen ammattikorkeakouluun saapuu syyslukukaudelle yli kolme sataa kansainvälistä vaihto- ja tutkinto-opiskelijaa ympäri maailman. Tavoitteena on löytää ystävä jokaiselle toiminnasta kiinnostuneelle kansainväliselle opiskelijalle. Uusia vapaaehtoisia toivotaankin runsaasti mukaan.

Ilmoittautuminen ystävätoimintaan päättyy torstaina 12.9., ja ensimmäinen tapaaminen järjestetään keskiviikkona 25.9. klo 18.00–20.00 Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin Hilla-opiskelijaravintolassa (Viirinkankaantie 1, Rovaniemi). Tilaisuuteen lähetetään erillinen kutsu. Ensimmäisen yhteisen tapaamisen jälkeen ystävä ja opiskelija pitävät yhteyttä toisiinsa itsenäisesti omien voimavarojensa ja aikataulujensa puitteissa.

Kun kiinnostuit ja haluat tulla mukaan ystävätoimintaan, ota yhteyttä sähköpostitse Lapin yliopiston kansainvälisten asiain sihteeriin Teija Sirolaan etunimi.sukunimi@ulapland.fi tai RAMKin kansainvälisten asiain suunnittelijaan Mari Putaansuuhun etunimi.sukunimi@ramk.fi. Lisätietoja toiminnasta löytyy myös Lapin yliopiston nettisivuilta tai Rovaniemen ammatikorkeakoulun nettisivuilta.

Tervetuloa ystäväksi!

Lisätietoja:
Kansainvälisten asiain sihteeri Teija Sirola, Lapin yliopisto, etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Kansainvälisten asiain suunnittelija Mari Putaansuu, RAMK, etunimi.sukunimi@ramk.fi