kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Tule ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle!
20.8.2014 13:00

Tule ystäväksi kansainväliselle opiskelijalle!

Haemme yhdessä yliopiston kanssa vapaaehtoisia henkilöitä ja perheitä mukaan kansainvälisten opiskelijoiden ystävätoimintaan. Ilmoittautumisaikaa on 9. syyskuuta saakka.


Syksyn ystävätoiminta on käynnistymässä, ja uusia ystäviä ja perheitä otetaan mukaan toimintaan.

Ystävätoiminta on vapaaehtoistoimintaa, joka tarjoaa osallistujille upean mahdollisuuden tutustua eri kieliin ja kulttuureihin sekä solmia uusia, kansainvälisiä ystävyyssuhteita. Kansainväliselle opiskelijalle ystävätoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaiseen kulttuuriin ja jokapäiväiseen elämään. Tärkeintä on se, että ystävätoiminnassa mukana olevat ovat valmiita ottamaan kansainvälisen opiskelijan osaksi arkipäivän askareitaan.

Lapin yliopistoon ja Lapin ammattikorkeakouluun Rovaniemen kampukselle saapuu syyslukukaudelle lähes kolmesataa uutta kansainvälistä vaihto- ja tutkinto-opiskelijaa ympäri maailman. Tavoitteena on löytää ystävä jokaiselle toiminnasta kiinnostuneelle kansainväliselle opiskelijalle, joten uusia vapaaehtoisia toivotaan runsaasti mukaan.

Ilmoittautuminen ystävätoimintaan päättyy tiistaina 9.9., ja ensimmäinen tapaaminen järjestetään torstaina 25.9. klo 18.00–20.00 Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutin Hilla-opiskelijaravintolassa (Viirinkankaantie 1, Rovaniemi). Ilmoittautuneille lähetetään kutsu tapaamiseen. Ensimmäisen yhteisen tapaamisen jälkeen ystävä ja opiskelija pitävät yhteyttä toisiinsa itsenäisesti omien voimavarojensa ja aikataulujensa puitteissa.

Jos kiinnostuit ja haluat tulla mukaan ystävätoimintaan, ota yhteyttä sähköpostitse Lapin yliopiston kansainvälisten asiain sihteeri Teija Sirolaan [ teija.sirola (at) ulapland.fi ] tai Lapin AMKin kansainvälisten asiain suunnittelija Mari Putaansuuhun [ mari.putaansuu (at) lapinamk.fi ].

Lisätietoja toiminnasta ja linkki ilmoittautumislomakkeeseen löytyy myös Lapin yliopiston verkkosivuilta www.ulapland.fi/yp ja Lapin AMKin verkkosivuilta http://www.lapinamk.fi/fi/Opiskelijalle/Kansainvalinen-toiminta/Kotikansainvalistyminen.

Tervetuloa ystäväksi!Tiedote : Lapin yliopisto / Viestintä / SVKv-opiskelijat