kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Tuija Syväjärvi on vuoden lappilainen opinto-ohjaaja
16.11.2022 12:00

Tuija Syväjärvi on vuoden lappilainen opinto-ohjaaja

Vuoden lappilaisen opinto-ohjaajan tunnustuksen myöntää vuosittain Lapin Opinto-ohjaus ry.


Vuoden lappilaisen opinto-ohjaan palkitsemistilaisuus järjestettiin keskiviikkona 16.11. Lapin yliopistolla Rovaniemellä.

Opinto-ohjaaja, Lapin ammattikorkeakoulun lehtori Tuija Syväjärvi on hyvä esimerkki jatkuvasta oppijasta. Hän on opiskellut elämänsä aikana useamman ammatin aina artesaanista ja merkonomista tradenomiksi ja tietojenkäsittelytieteiden maisteriksi. Hän on hankkinut osaamista myös opettajan pedagogisten opintojen ja opinto-ohjaajan koulutuksen kautta.

Tuija on toiminut työuransa aikana Lapin alueella monissa eri tehtävissä ja työyksiköissä erilaisin työnkuvin. Hän on toiminut pitkään lappilaisten nuorten ja aikuisten parissa niin opetus kuin ohjaustehtävissä eri kouluasteilla muun muassa kansanopistossa, ammatillisella toisella asteella ja ammattikorkeakoulussa. Lapin ammattikorkeakoulussa ohjaustehtävissä Tuija on työskennellyt yhdeksän vuotta. Laajan työhistorian ja kokemuksensa kautta, hänellä on laajat yhteistyöverkostot moneen eri suuntaan.

Opinto-ohjaajan työssään Tuija on hyödyntänyt opinto-ohjaajan ja uraohjaajan erikoistumiskoulutuksen oppejaan. Tuija on myös monessa mukana. Hän on tuonut laajan työ- ja elämänkokemuksen kautta lisämaustetta osallistumalla normaalien työtehtäviensä ohella ja rinnalla erilaisiin projekteihin sekä Lapin opinto-ohjaus ry:n toimintaan ja hallitukseen. Hän on myös SOPO ry:n korkeakoulutoimikunnan puheenjohtaja.

Tuija on työssään osoittanut aktiivisuutta, luotettavuutta ja antaumuksellisuutta ohjaustyöhön ja toiminut moninaisissa tehtävissä yhteistyötaitoja osoittaen sekä ohjattavien parasta ja etua aina ajaen. Tuijan työotteessaan näkyy perusteellisuus, laajakatseisuus ja syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen. Laaja kokemus, tietämys ja moninainen osaamiskenttä sekä eri toimintaympäristöissä ja eri työtehtävissä toimiminen antaa hyvän pohjan ohjaustyöhön Lapin ammattikorkeakoulussa.

Vaikka Tuija tekee pitkää päivää, hänellä löytyy aina aikaa ohjattavilleen. Tuijalla on kyky tuoda asioita esiin ja nähdä asiat useista eri näkökulmista, ohjaustyön eettisiä periaatteita kunnioittaen. Tuija tunnetaan osaajana ja pidettynä työyhteisön ja opinto-ohjaajien verkoston jäsenenä.Tuija Syväjärven kuva

Tuija Syväjärvi