kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Tradenomiopiskelijoiden taidonnäytteet projektityössä
4.12.2018 14:11

Tradenomiopiskelijoiden taidonnäytteet projektityössä

Lapin ammattikorkeakoulun Rantavitikan toimipisteessä pidettiin 4.12.2018 projektitulosten tiedotus tilaisuus, koskien sosiaali- ja terveysalan yrityskauppoja, jossa taloushallinnon tradenomiopiskelijat esittelivät ryhmiensä tuloksiaan, joissa käsiteltiin ratkaisuja alan uusiin haasteisiin.


uutiskuva 1.jpg

Kuvassa ryhmä VAMO esittelee projektinsa tuloksia.


Mikä projekti?

Projekti oli Lapin ammattikorkeakoulun taloushallinnon tradenomiopiskelijoiden kolmen kuukauden mittainen tehtävä, jossa pyrittiin oppimaan projektityöskentelyä ja liiketoiminnan laajentamiseen liittyvistä seikoista. Pääaihe käsitteli sosiaali- ja terveysalan yrityksien ketjuuntumista ja soteuudistuksen vaikutusta alan toimijoihin. Opiskelijoiden ryhmiä oli kaiken kaikkiaan viisi, joista jokainen käsitteli eri aihetta ja esitykset oltiin toteutettu innovatiivisella tavalla. Esityksissä oltiin hyödynnetty muun muassa animaatioita, Prezi esitelmätyökalua ja jopa Podcastiä.

Nämä viisi ryhmää olivat:
• SOTKE – Näkökulmia keskisuurille sosiaali- ja terveysalan yrityksille
• SOTEFU – Sosiaali- ja terveysalan fuusioituminen – apuväline yrityksille
• VAMO – Vanhuspalvelujen muutosten monet kasvot
• TOKY – Työhyvinvointi osana kasvavaa yrityskauppaa
• SOTE-YRKE – Sosiaali- ja terveysalan yritysostot ja ketjuuntuminen

Tilaisuudessa käytiin esityksistä rakentavia keskusteluja ja opettajat vaikuttivat tyytyväisiltä tuloksiin. Erityisesti nuorten lahjakkuuksien monipuoliset esitystavat ja heidän innokkuus tulosten esittämistä kohtaan sai aikaan hyvin rikasta analysointia. Esityksissä tuli ilmi, että oppimistavoitteisiin oltiin päästy ja tulokset olivat hyvin työelämä lähtöisiä ja opiskelijat saivat arvokasta kokemusta tästä projektityöstä.

- Etenkin ryhmässä projektipäällikkönä toimiminen loi uudenlaisia haasteita, joista kuitenkin koin saavani hyvää valmiutta myöhempiin opintoihini ja jopa uralle, kertoi Laura Ovaskauutiskuva 2.jpg

Kuvassa ryhmä SOTEFU esittelee kehittelemäänsä yritysten apuvälinettä.