kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Tradenomikoulutus mukaan Taloushallintoliiton asiantuntijaverkostoon
Uutiset
12.4.2022 7:00

Tradenomikoulutus mukaan Taloushallintoliiton asiantuntijaverkostoon

Taloushallintoliitto on talous- ja palkkahallinnon edunvalvoja ja asiantuntijaorganisaatio. Liitto on hyväksynyt Lapin AMKin oppilaitosjäsenekseen.


Lapin ammattikorkeakoulussa taloushallinto on tärkeässä roolissa erityisesti Rovaniemen tradenomikoulutuksessa.

- Rovaniemellä on useita isoja valtakunnallisia ja pienempiä paikallisia tilitoimistoja, joissa on meiltä valmistuneita töissä. Viime vuonna lähdimme mukaan Taloushallintoliiton organisoimaan kehittämistyöhön yhdessä muiden taloushallinnon kouluttajien ja tilitoimistojen kanssa, lehtori Hannele Niemi valottaa.

Valmistuneiden työllistymistilanne on hyvä, ja koulutus on kerännyt vuodesta toiseen erittäin hyvää palautetta valmistumisvaiheessa olevilta opiskelijoilta. Liiketoimintaosaamisen liittyvät hankkeet, toimeksiannot ja yrityselämän vierailuluennot elävöittävät osaltaan opintoja.

Ammattikorkeakoululle on tärkeää käydä aktiivista keskustelua valtakunnan toimijoiden kanssa tulevaisuuden osaamistarpeista. Niinpä se odottaakin yhteistyöltä muun muassa evästyksiä taloushallinnon koulutuksen kehittämiseksi edelleen ja keinoja vastata yhdessä taloushallintoalan työvoimapulaan.

- Tämänhetkisistä taloushallinnon opiskelijoistamme on reilu puolet muualta kuin Lapin alueelta, joten valtakunnallinen harjoittelu-, työpaikkojen sekä opinnäytetyöaiheiden tarjonta on meille tärkeää, Hannele Niemi jatkaa.

Taloushallinnon alalla työskentelee Suomessa yli 12 000 henkilöä ja alan vuosittainen liikevaihto on lähes 1,3 miljardia euroa.

- Koko taloushallintoalan kilpailukyky on riippuvainen alalla työskentelevien ja myös alalle hakeutuvien ammattitaidosta ja hyvinvoinnista. Tässä yhteistyö oppilaitosten ja alan yritysten välillä on elintärkeää, korostaa Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Jari Seppä, joka tulee jo tässä kuussa kertomaan taloushallinnon opiskelijoille alan kuulumisia.Kirjanpidon oppikirja ja lyijykynä.