kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Tornion kesäkampuksella pidetään yhtä
17.6.2015 12:00

Tornion kesäkampuksella pidetään yhtä

Summer School tuo Tornioon opettajia AMKin eurooppalaisista partnerikorkeakouluista ja Fulbright-stipendiaatteja Yhdysvalloista.


Summer School on Arctic Cooperation and Cross Border Expertise -kesäkampuksen teemat käsittelevät arktisille alueille tärkeitä aiheita ja ovat varsin mielenkiintoinen mahdollisuus sekä opettajille että opiskelijoille.

Opiskelijoita kesäkampuksella on kesäkuussa Kiinasta, Vietnamista, Venäjältä, Angolasta ja Suomesta. Kansallisuuksia tulee lisää kesän edetessä.

Michael Brown on Torniossa opettamassa Fulbright stipendiaattina. Hän on saapunut Suomeen ja Rovaniemelle jo viime elokuussa ja suunnittelee lakiopintojen aloittamista Rovaniemellä.

Michael on alun perin kotoisin Kaliforniasta. Seattlessa opiskellessaan hän kiinnostui arktisista strategioista ja toimintapolitiikoista, jotka ovat myös hänen opetuksensa aiheet kesäkampuksella.

- Suomeen verrattuna USA:ssa ei ehkä kiinnitetä niin paljon huomiota arktisen mahdollisuuksiin, vaikka alueen tulevaisuus nähdäänkin aiempaa tärkeämpänä, Michael kertoo havainnoistaan.

Molly Schwartz tulee toisena Fulbright stipendiaattina kesäkampukselle heinäkuun alussa.

Tornion kesäkampuksella opiskelee kesän aikana yhteensä noin kolmekymmentä nuorta. Kerrallaan paikalla on kymmenkunta opiskelijaa, koska suurin osa opiskelijoista on valinnut vain osan kesäkampuksen opintotarjonnasta.

Venäjän Kostamuksesta kotoisin oleva Aleksanda Domina on yksi niistä harvoista jotka osallistuvat koko 30 opintopisteen

Summer school aleksandra.jpg 

Aleksanda toiveissa on ura
kansainvälisessä yhtiössä
jossain Euroopan maassa.


kesäkokonaisuuteen.

Aleksanda tulee saamaan kesä aikana koko joukon uusia kansainvälisiä ystäviä, jotka jakavat hänen kanssaan samat ammatilliset kiinnostuksen aiheet. Kostamus on Tornion kaltainen pienehkö kaupunki lähellä Suomen rajaa, joten kulttuurishokista Aleksanda ei ole joutunut kärsimään, vaan on sen sijaan toiminut tuutorina kauempaa tulleille.

Kesäkampuksen opiskelijat ja vierailevat opettajat ovat majoittuneet samaan opiskelija-asuntolan taloon, mikä on Aleksandran mielestä hiljaisella kesäkampuksella oikein hyvä ratkaisu. He ovat jo järjestäneet muun muassa grillijuhlat ja suunnittelevat paraikaa retkeä Helsinkiin.

- Opettajat ovat ihania, niin nuoria ja niin fiksuja!, Aleksandra heläyttää kun kesäkampuksen parhaat puolet tulevat puheeksi.

Lehtori Teresa Chen on yksi Tornion Summer Schoolin organisaattoreista. Teresa kertoo, että kesän opintokokonaisuus moduuleineen on suunniteltu niin, että se istuu osaksi mahdollisimman monia koulutusohjelmia. Näin toimien kesälukukauden opinnoilla edistetään opiskelijoiden valmistumista ja opintopisteiden kertymää.

AMKin omille opiskelijoille kesäkampus on erinomainen tilaisuus tutustua muihin kulttuureihin ja niistä tuleviin ihmisiin. Opiskelijan elämäntilanne kun ei aina salli lähteä ulkomaille vaihtoon. Kesäkampuksella ei hyödynnetä etäopetusteknologiaa.

- Kesäkampuksella kaikki opetus ja opiskelu tapahtuu face-to-face, mikä on tärkeää kotikansainvälistymisessä, Teresa kertoo.

Summer school –kesäkampus käynnistyi toukokuun 25 päivänä ja se jatkuu elokuun 28 päivään. Opinnot on jaettu kolmeen kymmenen opintopisteen kokonaisuuteen: 1 Cross-cultural Management, opettajina Michael Brown (USA), Teresa Chen (Lapin AMK) ja Alexander Seryakov (Russia), 2. Digitalisation and ICT-services, opettajina Molly Schwartz (USA), Johanna Vuokila (Lapin AMK) ja Anthony Okuogume (Lapin AMK) ja 3. International Marketing, opettajina Marc Clerk (Belgium), Paul de Jong (Netherlands) ja Mika Saloheimo (Lapin AMK).

Teemat liittyvät läheisesti myös AMKin strategisiin painoaloihin, joita ovat etäisyyksien hallinta, palveluliiketoiminta ja yrittäjyys, luonnonvarojen älykäs käyttö ja turvallisuus.

Lisätietoja: lehtori Teresa Chen, teresa.chensähköposti.jpg P. 050 310 9213.kesäkampus summer school.jpg

Summer schoolin porukka grilli-retkellä. Michael Brown edessä oikealla.