kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Tietokone- ja pelitapahtuma Bitparty '15
13.2.2015 16:09

Tietokone- ja pelitapahtuma Bitparty '15

Bitparty ’15 on vuosittainen Lapin AMKin Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijoiden järjestämä, ensisijaisesti nuorisolle suunnattu tietokone- ja pelitapahtuma. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 20. – 22.2.


Tapahtumassa järjestetään turnauksia suosittuihin videopeleihin, jonka lisäksi pyöritetään myös eri pelien servereitä, sekä muuta aiheeseen liittyvää toimintaa. Useana vuonna järjestetty tapahtuma on kerännyt vuosi vuodelta enemmän osallistujia. Viime vuonna kaikki 144 konepaikkaa myytiin loppuun alle tunnissa. Tänä vuonna paikalle odotetaan lähemmäs 200 osallistujaa, joista konepaikallisia on 160. Tapahtuma järjestetään Lapin AMKin Jokiväylän yksikössä Rovaniemellä.

Tapahtuman projektipäällikön, toisen vuoden tieto- ja viestintätekniikan opiskelijan, Martti Murajan mielestä tapahtuma on hieno kokemus opiskelijan näkökulmasta ajateltuna. Projektin aikana tulee esille paljon asioita, mitä luennoilla istumalla ei opi. Yksi tärkeä asia liittyy ryhmätyöskentelyyn. Insinöörin työnkuvaan kuuluu olennaisena osana projektiryhmässä työskentely, joten Bitparty -tapahtuma tuo juuri siihen hyvää kokemusta opiskelijalle. Tapahtuman järjestämisestä vastaa enimmäkseen 1-3. vuoden tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat, ja he saavat tapahtumaan osallistumisesta opintopisteitä.

Tapahtumaa varten on saatu myös sponsoreita, mm. Teho, Jimm’s PC, MadBoy, Aurora DS, LapIT ja Nvidia. Nvidia on kansainvälisesti hyvin tunnettu yhtenä suurimmista tietokoneiden näytönohjaimien valmistajista. Yhteistyössä Bitpartyn kanssa ovat myös opiskelijajärjestö Rotko ja pLAB, joka on yksi Lapin AMKin kehittämisympäristöistä.Bitparty_2.jpg