kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / TietoEVRYn ja Lapin AMKin kumppanuuteen perustuva yhteistyö käynnistyy
20.1.2021 15:00

TietoEVRYn ja Lapin AMKin kumppanuuteen perustuva yhteistyö käynnistyy

Sopimusyhteistyöllä vahvistetaan sosiaali- ja terveysalan digitalisaation tasoa ja osaamista.


TietoEVRY on digitaalisiin palveluihin ja ohjelmistoihin keskittynyt yhtiö, jolla on asiakkaita yli 90 maassa. Lapin ammattikorkeakoulun Digitaalisten ratkaisujen ja Tulevaisuuden terveyspalvelujen osaamisryhmät puolestaan tuottavat terveysteknologiaan liittyvää osaamista ja alan uusia osaajia.

Sosiaali- ja terveysalan digitalisaatioon liittyvää yhteistyötä tullaan tekemään alan asiantuntijoiden digitaalisen osaamisen vahvistamiseksi. Hankeyhteistyönä kehitetään alan järjestelmiä, sähköisiä palveluita ja etäpalveluita ja -ohjausta.

TietoEVRYn tuotekehitysjohtaja Jani Rahkon mukaan terveydenhuollon digitalisaatio jatkaa kiihtymistään.

- Uuden sukupolven osaamisessa hoitoalan aspekti on mukana. Uusia osaajia tarvitaan, jotta voimme vastata asiakkaidemme kasvaviin tarpeisiin. Tätä varten tarvitsemme tiiviit suhteet korkeakouluihin.

Sopimus mahdollista sosiaali- ja terveysalan sekä tietotekniikan monialaisen yhteiskehittämisen, jonka vaikutukset ulottuvat alojen AMK- ja YAMK-tutkintokoulutuksiin Lapin AMKissa.

Ammattikorkeakoulun rehtori Riitta Rissanen kiittää sopimuksen valmistelijoita hyvästä työstä, ja iloitsee sen myötä aukeavista monialaisuuden mahdollisuuksista.

- Kumppanuussopimus iskee juuri ammattikorkeakouluille ominaiseen kehittämissaumaan. Tehtävänämme ei ole vain toisintaa nykyisiä asiantuntija-ammatteja, vaan myös uudistaa niitä ja luoda uusia ammattikombinaatioita. Tämä on juuri sitä mitä kansainvälinen ja monimuotoistuva työelämä meiltä odottaa.

TietoEVRY Akatemiassa sosiaali- ja terveysalan ja tekniikan opiskelijat tekevät toimeksiantoja monialaisessa tiimissä, joissa tavoitteena on myös hyödyntää DevOPS-työkaluja ja -menetelmiä. Osaamispäällikkö Heikki Konttaniemen mukaan ketterä järjestelmäkehitys ja DevOPS tulevat näkymään yhä vahvemmin tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa.

- DevOPS-menetelmillä ja -työkaluilla tehdään sähköisten palvelujen tuottamisesta ketterää ja automatisoitua samalla huomioiden laatuseikat. Kumppanuus TietoEVRYn kanssa mahdollistaa osaamisen vaihdon tällä aihealueella.

Akatemiassa järjestetään myös innovaatiotyöpajoja, harjoitteluita ja opinnäytetyötoimeksiantoja. TietoEVRYn asiantuntijat voivat osallistua AMKin opintojaksoille luennoitsijana ja Lapin AMKin asiantuntijoille avautuu mahdollisuus tutustua TietoEVRYn toimintaan nk. työelämäjaksoilla.

Yhteistyötä koordinoivat Jani Rahko ja Heikki Konttaniemi. He laativat vielä kumppanuussopimuksen liitteeksi toimintasuunnitelman, jossa kuvataan tarkemmin yhteistyöteemat ja toimenpiteet. Toimintasuunnitelma laaditaan ja tarkistetaan vuosittain.

Kumppanuussopimus allekirjoitettiin 18.1.2021 ja sen on voimassa tällä erää kolme vuotta.

Kokouksen osallistujat tietokoneen ruudulla.

Allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat Lapin ammattikorkeakoululta Heikki Konttaniemi, palvelupäällikkö Mirva Juntti, osaamispäällikkö Marika Kunnari ja Riitta Rissanen. Kuvassa oikealla Jani Rahko.TietoEVRYn ja Lapin AMKin logot rinnakkain.