kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Tervolan kunta ja Lapin AMK uusivat kumppanuussopimuksensa
22.1.2021 7:00

Tervolan kunta ja Lapin AMK uusivat kumppanuussopimuksensa

Uusi kolmivuotinen sopimus tiivistää kunnan ja ammattikorkeakoulun välistä yhteistyötä.


Yhteistyötä tehdään ensisijaisesti kestävän kehityksen, kotimaisen ja lähiruoan käytön edistämisen ja viihtyisän, luontolähtöisen ympäristön kokonaisuuksissa.

Kumppanuustyötä koordinoivat yrityskehittäjä Matti Alatalo ja yliopettaja Jussi Soppela. Operatiivisella tasolla painopiste on YAMK-koulutuksissa, mutta yhtymäkohtia usean eri osaamisalueen toimintoihin on olemassa.

Käytännössä kumppanuussopimuksen puitteissa voidaan tehdä yhteistyötä esimerkiksi hankeavauksissa, opiskelijoiden työ- ja harjoittelupaikkojen löytämisessä sekä asiantuntijuuden ja jatkuvan oppimisen edistämisessä.

Tänä vuonna hyödynnetään muun muassa Lapin AMKin FrostBit-ohjelmistolaboratorion virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden osaamista, sillä esimerkiksi Tervolan Kätkävaarassa sijaitsevan luontopolun opasteihin suunnitellaan uusia digitaalisia ratkaisuja.

Kumppanuussopimuksen ovat allekirjoittaneen Tervolan kunnanjohtaja Mika Simoska ja Lapin AMKin rehtori/toimitusjohtaja Riitta Rissanen.

- Näemme, että yhteistyön tiivistäminen hyödyttää niin opiskelijaa, oppilaitosta kuin Tervolan kuntaa, tiivistää Mika Simoska.

Tervolan kunnan ja Lapin AMKin sopimus on voimassa vuoteen 2023 saakka.Tervonlan vaakuna ja Lapin AMKin tunnus vierekkäin.