kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Terveystalo ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen
31.3.2020 8:00

Terveystalo ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen

Terveystalo Oyj:n Lapin seudun toimipisteiden ja Lapin ammattikorkeakoulu Oy:n välillä on sovittu strategisen ja operatiivisen tason kumppanuudesta ja yhteistyöstä.


Sopimuksen ovat allekirjoittaneet Terveystalo Oyj:n Lapin seudun aluejohtaja Sirpa Lohi ja Lapin AMKin rehtori-toimitusjohtaja Riitta Rissanen.

Lohi ja Rissanen pitävät yhteistyön syventämistä erityisen tarpeellisena tulevaisuuden terveyspalvelujen kannalta. Digitaalisuus ja etähoito, joihin sopimus painottuu, on erityisen kehitysloikan edessä Korona-viruksen johdosta. Riitta Rissasen mukaan vakava tilanne tarjoaa samalla useita opinnäytetöiden ja tutkimuksen aiheita.

- Digimuutos voi olla mahdollisuus myös epidemian jälkeen, kun kiireettömän hoidon jonoja lähdetään purkamaan, Sirpa Lohi pohtii.

Kumppanuudella tavoitellaan terveyden ja hyvinvoinnin palvelujen ja niiden saatavuuden kokonaisvaltaista kehittämistä.

Yhteistyötä tehdään erityisesti kolmella osaamisen alueella: 1 katkeamattomat hoitoketjut ja etähoidon laatu ja toimintavarmuus; 2. hyvän asiakaskokemuksen varmistaminen ja asiakkaiden tasavertainen kohtelu sekä 3. digitaalinen hoitopolku ja älykäs asiakasohjaus työn muotoilun keinoin.

Yhteistyön muotoina tulevat kysymykseen muun muassa asiantuntijuuden ja osaamisen jakaminen vierailuin ja työelämäjaksoin, ammattikorkeakoulun simulaatioympäristöjen laajempi hyödyntäminen, hanke- ja tutkimusyhteistyö ja koulutusten järjestämiseen liittyvä yhteistyö.

Yhteistyötä koordinoivat Terveystalon Rovaniemen toimipaikanpäällikkö Taina-Riikka Hakola ja Lapin AMKin Tulevaisuuden terveyspalvelut -osaamisryhmän päällikkö Marika Kunnari. Yhteyshenkilöt laativat kumppanuussopimuksen liitteeksi toimenpidesuunnitelman, jossa kuvataan yhteistyötoimet tarkemmin. Toimenpidesuunnitelma laaditaan ja tarkistetaan vuosittain.


Terveystalo ja Lapin AMK tunnukset.jpg