kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Teräsrakentamisen kehittäjät kokoontuivat Kemissä
6.3.2017 13:00

Teräsrakentamisen kehittäjät kokoontuivat Kemissä

METNET-verkosto kokoaa yhteen eurooppalaisia metalliteollisuuden tutkimus- ja koulutusorganisaatioita. Verkostotapaaminen ja työpajat pidettiin Kemin Digipoliksessa 15.-16. maaliskuuta.


Työpajoissa kehitetään uusia tuotteita ja palveluita ja kehitetään alan innovaatioprosesseja. Lapin ammattikorkeakoulu isännöi nyt ensimmäistä kertaa verkoston vuositapaamista, joita on järjestetty vuodesta 2006 alkaen.

Kemi valikoitui tapahtumapaikaksi, koska seutukunta ja Lappi, kuten arktinen yleensäkin, ovat nyt investointien kannalta kiinnostavia kohteita. Uudet teolliset investoinnit edellyttävät insinöörikoulutuksessa uusinta teräsrakentamisen sekä materiaalitekniikan osaamista.

Verkostotapaaminen käynnistyi Digipoliksen Horisontti-auditoriossa, jossa kaupunginjohtaja Tero Nissinen toivotti verkostotapaamisen osallistujat lämpimästi tervetulleeksi Kemiin. Tero Nissinen esitteli puheenvuorossaan Kemin matkailun, teollisuuden ja erityisesti suurinvestointien tulevaisuuden näkymiä.

Ammattikorkeakoulun ASM-tutkimusryhmän vetäjä Rauno Toppilan mukaan verkosto on ammattikorkeakoululle arvokas. Kollegiaalisen osaamisen jakamisen lisäksi sen kautta toimii luontevaa opiskelija- ja asiantuntijavaihtoa. Lisäksi verkosto on tutkimusryhmän tärkeimpiä julkaisuväyliä, joilla tuoda omaa TK-työtä kansainväliseen tietoisuuteen. MetNet on myös valmis konsortio H2020 hankkeiden valmisteluun, korostaa Rauno Toppila.

Teräsrakentamisen lisäksi materiaalitietous ja –vaatimukset ovat osa kehittyviä tulevaisuuden tuotantoprosesseja, joihin ammattikorkeakoulu varautuu myös insinöörien koulutuksessa. ASM-tutkimusryhmässä on kehitetty muun muassa arktisten olosuhteiden teräsrakentamisen laatua.

Keväisten työpajatapaamisten lisäksi järjestää verkosto syksyisin kansainvälisen teräsrakentamisen konferenssin. Ensi syksynä teräsrakentamisen osaajat kokoontuvat Saksassa.

METNET-verkostoa koordinoi HAMK. Kemin tapaamista tukee Ruukki Construction Oy.

Tiedustelut:
Rauno Toppila, rauno.toppilasähköposti.jpg, 050 310 9542

Metnet Nissinen.jpg

Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen

Metnet Toppila ja Tenhunen.jpg

Tapahtumaa isännöivät Rauno Toppila (Lapin AMK) ja Lauri Tenhunen (HAMK)

Metnet trio.jpg

Pikatapaamisia aulassa. Vasemmalla Katarzyna Rzeszut puolalaisesta PUT-yliopistosta.

Metnet Vitalina.jpg

Vitalina Iurchenko työskentelee Kiovan teknisessä yliopistossa Ukrainassa. Tapaamisessa oli mukana asiantuntijoita yhteensä kuudesta eri Euroopan maasta.

Metnet kahvi.jpg