kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Teollisuuden pk-yritykset yhteistyössä digitaalisten palvelujen kehitystyöhön
28.11.2019 10:00

Teollisuuden pk-yritykset yhteistyössä digitaalisten palvelujen kehitystyöhön

Pohjoiseen haetaan rajat ylittäviä digitaalisia ekosysteemejä.


Joukko Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin yrityspalveluorganisaatioita ja korkeakouluja tutkii, miten pk-yritysten digitaalisten palveluiden kehitystä voitaisiin tukea. DigiProcess-hankkeen kohdetoimialoja ovat mm. metalli-, bio-, metsä-, kaivos- ja energia-alat.

Hankkeessa tutkitaan ja edistetään pk-yritysten digitaalisia ratkaisuja teollisuuden kanssa tehtävässä yhteistyössä. Rajat ylittävä yritysekosysteemi on yrityksille mahdollisuus luoda digitaalisia ratkaisuja, käynnistää teknisiä pilotteja, ja kehittää uusia liiketoimintamalleja ja yhteistyökokeiluja yhdessä muiden ekosysteemien yritysten kanssa.

Yhteistyön tuloksena pohjoisten alueiden yritysten digitaalinen kyvykkyys kasvaa ja syntyy yhteistyöverkostoja, jotka auttavat yrityksiä vastaamaan digitalisaation tuomiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Hankkeen alkuvaiheessa hankepartnerit kartoittavat pk- ja teollisuusyritysten yhteistyö- ja digitalisaatiotarpeita, joiden perusteella kehitetään yhteistyöekosysteemejä.

Ensimmäinen isompi yhteistyötapahtuma tullaan järjestämään jo ensi kesäkuussa Skellefteåssa, jossa Pohjois-Suomen ja Pohjois-Ruotsin kaivosalan pk- ja teollisuusyritykset kokoontuvat verkostoitumaan ja keskustelemaan digitalisaation mahdollisuuksista kaivosalalla.

Hanketta koordinoi Lapin ammattikorkeakoulu, jonka lisäksi muita kumppaneita ovat Oulun yliopisto, Kemin Digipolis oy, Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry, Luulajan teknillinen yliopisto ja IUC Norr Ab.

Hankkeen toiminta-aika sijoittuu vuosille 2019-2022 ja se on osa Euroopan Unionin rahoittamaa Interreg Pohjoinen 2014-2020 -ohjelmaa, jonka tavoitteena on kehittää Pohjois-Suomen, -Ruotsin, Norjan- ja saamelaisalueiden kilpailukyvykkyyttä ja vetovoimaa.

Lisätietoja hankkeesta antavat
Projektipäällikkö Jani Sipola, Lapin Ammattikorkeakoulu, p. 050 316 7677, Jani.Sipola(ät)lapinamk.fi

Martti Saarela, Oulun yliopisto (MicroENTRE), p. 040 559 6996, Martti.Saarela(ät)oulu.fi
Peetu Virkkala, Oulun yliopisto (MicroENTRE), p. 045 644 3202, Peetu.Virkkala(ät)oulu.fi

Interreg EU Lapinliitto.JPGi Digiprosess uutiskuva.jpg

Digiprocess hankkeen käynnistyspalaveri Kemissä Suomen ja Ruotsin hankepartnereiden kesken.Pohjoismaiden kartta

Interreg Pohjoinen hankealue