kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Tekniikan oppimis- ja kehittämisympäristöt yhteiseen käyttöön
4.1.2016 9:03

Tekniikan oppimis- ja kehittämisympäristöt yhteiseen käyttöön

Lapin ammattikorkeakoulu ja Lapin ammattiopisto ovat sopineet oppimis- ja kehittämisympäristöjen yhteiskäytöstä Rovaniemellä.


Sopimus koskee oppimis- ja kehittämisympäristöjen tilojen ja laitteiden sekä mahdollisen henkilöstön käyttöä. Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että ammattikorkeakoulun ja ammattiopiston opiskelijat ja opetus voivat jatkossa käyttää samoja tiloja aiempaa sujuvammin. Tilat voivat olla koulujen yhteiskäytössä myös tutkimus-, kehitys- ja palvelutoiminnassa.

Yhteiskäyttöön tulevat ammattikorkeakoulun puolelta maanmittaustekniikan, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan ja tieto- ja viestintätekniikan laitteet ja tilat sekä myöskin pLab ohjelmistotekniikan laboratorion laitteet ja tilat. Ammattiopiston tiloista ovat jatkossa AMK:n käytössä rakennusalan sekä tieto- ja tietoliikennetekniikan koulutuksen laitteet ja tilat.

Yhteiskäyttöä puoltavat monet synergiaedut. Kalliita tila- ja laiteinvestointeja ei ole mielekästä tehdä kahteen kertaan ja tilojen käyttöaste saadaan paremmaksi. Myös henkilökuntien osaaminen tulee jatkossa hyödyntämään kumpaakin taloa.

- Ammattikorkeakoulun tilat ja henkilöstö tulevat ammattiopiston opiskelijoille tutuiksi, mikä on varmasti omiaan laskemaan kynnystä hakeutua insinöörikoulutukseen myöhemmin, täydentää sopimuksen etujen listaa Tekniikan ja luonnonvara-alojen opetuspäällikkö Hannu Kähkölä ammattikorkeakoululta.

Tilojen yhteiskäyttöä on ollut Rovaniemellä jonkin verran aieminkin, mutta nyt käytön periaatteet on ensi kertaa kirjattu, mikä sujuvoittaa yhteiskäyttöä. Esimerkiksi laboratorioiden ylläpidon, vastuuvakuutusten ja ulkoisten laatuauditointien järjestämisen vastuut ovat nyt selvät.

Kemi-Torniossa allekirjoitettiin vastaavanlainen sopimus viime keväänä Lapin ammattikorkeakoulun ja Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymän Lappian toimesta. Lisää aiheesta täältä.

Lisätietoja: Opetuspäällikkö Hannu Kähkölä, puh. 040 568 2500, hannu.kahkolasähköposti.jpgAllekirjoitustilaisuus.jpg

Lapin ammattiopiston rehtori Taisto Arkko ja Lapin ammattikorkeakoulun vararehtori Reijo Tolppi allekirjoittivat sopimuksen, jolla ammattiopisto ja Lapin AMK sopivat opetustilojen yhteiskäytöstä.