kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Tarinoita Rovaniemen jokirannasta – kuuntele, katsele ja kävele
Uutiset
19.6.2024 15:00

Tarinoita Rovaniemen jokirannasta – kuuntele, katsele ja kävele

Uppoudu kuuntelemaan tarinat kuulokkeilla, katsele ympärillesi ja siirry Nätti-Jussin ohjaamana seuraavalle tarinalle.


Rovaniemen Jätkänkynttilä sillan ja vanhan rautatiesillan väliselle alueelle mahtuu monta tarinaa. Legendaarinen Nätti-Jussi kuljettaa meidät ajassa taaksepäin itselle tyypillisellä tyylillään. Tarina muodostuu viidestä eri kokonaisuudesta alkaen Kemijokirannan kompassin kohdalta ja päättyen Jätkänpatsaalle. Jokaisella pisteellä on oma QR- koodi, jonka skannaamalla voi kuunnella tarinan.

Reitti on toteutettu Lapin ammattikorkeakoulun Rovaniemen älykkäät liikuntareitit paikallisten ja matkailijoiden hyvinvoinnin tukena -hankkeessa. Euroopan aluekehitysrahaston ja Rovaniemen kaupungin osarahoittamassa hankkeessa suunnitellaan ja kehitetään lähiliikuntaympäristöihin älykkäitä ratkaisuja, jotka innostavat kulttuuria, historiaa ja paikallista luontoa arvostavia asukkaita ja matkailijoita liikkumaan. Hanke on osa Innokaupungit-kehityshankkeita.  Yhteistyökumppanina toteutuksessa on ollut Liikunnan ja kulttuurin digitalisoiminen ja pelillistäminen Rovaniemellä -hanke. Projektin toteutumisen mahdollistivat Rovaniemen kaupungin viestintä- markkinointi- ja osallisuuspalveluiden digitaalisen viestinnän asiantuntijat.

Reitti löytyy Rovaniemen kaupungin luontoreitti- ja kohdepalvelu Etiäisen sivuilta.
 

Lisätietoja
Projektipäällikkö Tuuli Tikkanen, p. 040 615 7961


UusiHeader_Rantareitti.jpg