kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Tapojärvi Oy ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen
13.10.2020 13:00

Tapojärvi Oy ja Lapin AMK solmivat kumppanuussopimuksen

Teräs- ja kaivosteollisuuden palveluiden tuottaja Tapojärvi Oy ja Lapin ammattikorkeakoulu ovat sopineet yhteistyöstä, jolla vahvistetaan kaivosteollisuuden ratkaisuihin liittyvää osaamista.


Sopimusyhteistyössä keskitytään erityisesti ennakoivan kunnossapidon, kiertotalouden ja muun kaivosteollisuuteen liittyvän erikoisosaamisen kehittämiseen. Myös kaivosalan vetovoiman parantamiseksi haetaan yhdessä keinoja. Vs. toimitusjohtaja Mari Pilventö kantaa huolta osaavan työvoiman saatavuudesta pohjoisessa.

- Osaavien kaivosihmisten rekrytointi ei ole helppoa tällä alueella. Haluamme tuoda alan hienoja työllistymismahdollisuuksia tutuiksi nuorille jo opiskeluvaiheessa.

Kumppanuus AMKin kanssa tulee Tapojärvelle hyvään hetkeen, sillä se on satsannut kiertotalousosaamiseen omassa myynti- ja kehitystiimissään. Tiimissä tutkitaan kiertotalouden ja sivuvirtojen mahdollisuuksia eri teollisuuden aloilla.

- Sivuvirroissa on valtavasti mahdollisuuksia, ja olemme kehittäneet siihen liittyvää toimintaa viimeisten kymmenen vuoden aikana voimakkaasti.

Yhteistyömuotoina tulevat kysymykseen muun muassa kaivosalan, konetekniikan ja sähkö- ja automaatioalan koulutusyhteistyö ja tutkimus- ja kehittämisyhteistyö. Koulutusyhteistyöhön kuuluvat myös työelämälähtöiset projektityönannot opiskelijaryhmille ja opetussuunnitelmayhteistyö. Yhteiset kehittämishankkeet voivat koskea esimerkiksi energiajohtamista, automaatiota ja digitalisaatiota.

- Meille on erittäin arvokasta on se, että syvennämme työelämäkumppanuutta kansainvälisen kaivosalan ja teollisuuden kiertotalouden edelläkävijä yrityksen, Tapojärvi Oy:n, kanssa. Kumppanuus vahvistaa muun muassa TKI- toimintaamme ja tukee vahvasti strategiaamme, kertoo Lapin AMKin rehtori Riitta Rissanen.

Yhteistyötä koordinoivat hallintojohtaja Janne Alatalo Tapojärveltä ja osaamispäällikkö Lauri Kantola Lapin AMKilta. Yhteyshenkilöt laativat yksityiskohtaisen toimenpidesuunnitelman, joka tarkistetaan vuosittain.

Sopimus on voimassa tällä erää kolme vuotta.

Ruutukaappaus teams-neuvottelusta

Kumppanuussopimuksen allekirjoitustilaisuus järjestettiin verkossa 9.10. Tilaisuudessa olivat mukana Janne Alatalo, Lauri Kantola, Mari Pilventö, Riitta Rissanen ja AMKin palvelupäällikkö Mirva Juntti (pikkukuvassa).