kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Tapio Lindfors on vuoden 2013 lappilainen opinto-ohjaaja
12.12.2013 15:00

Tapio Lindfors on vuoden 2013 lappilainen opinto-ohjaaja

Lapin ammattiopiston opinto-ohjaaja Tapio Lindfors on valittu vuoden 2013 lappilaiseksi opinto-ohjaajaksi. Tunnustus myönnettiin tänä vuonna kuudennen kerran.


Vuoden lappilaiselta opinto-ohjaajalta edellytetään muunmuassa oman työn vastuullista ja ammattitaitoista hallintaa, osallistumista alueellisen ohjaustyön kehittämiseen, laaja-alaista toimintaa yhteistyöverkostoissa sekä ohjaustyön eettisten periaatteiden kunnioittamista. Tapio Lindfors on nämä edellytykset hyvin täyttävä opinto-ohjaaja.
 
Vuoden lappilaisen opinto-ohjaajan nimeää Lapin opinto-ohjaus ry ja palkitsemisesta vastaa Lapin ammattikorkeakoulu.

Lindfors on aloittanut uransa Rovaniemellä yleisaineiden opettajana vuonna 1986 ja yleisaineiden yhdysopettajana hän toimi vuodesta 1993 siihen saakka, kunnes vuonna 2003 hän aloitti työnsä opinto-ohjaajana. Hän valmistui opinto-ohjaajaksi vuonna 2005.

Tapio Lindfors on opinto-ohjaajana tunnettu suurimmassa osassa Lappia. Hän on oman opinto-ohjaajan työnsä tiimoilta toiminut linkkinä ammatillisen koulutuksen ja peruskoulujen nivelvaiheen yhteistyössä koko Lapin alueella, mutta erityisesti Rovaniemen alueella. Lindforsilla on laaja tuntemus ammatillisesta koulutuksesta, mikä tekee nivelvaiheyhteistyöstä sujuvaa. Hän on toiminut Ammatilliset opettajat AO ry:n hallituksessa vuodesta 2010 ja siellä valvonut erityisesti opinto-ohjaajien etuja, mm. työaikaan liittyvien tulkintojen osalta.

Tapio Lindforsin motto on ”Kavahda aina, jos parempaan palveluun pyritään pienemmällä resurssilla. Aukaise suu, ota kynä käteen ja vaikuta!”.

Vuoden lappilaisen opinto-ohjaajan tunnustuspalkinnon ovat aiemmin saaneet Kittilän yläasteen opinto-ohjaaja Taimi Mäki, Kemin Syväkankaan koulun oppilaanohjaaja Marketta Korrensalo, Lapin ammattiopiston opinto-ohjaaja Anneli Heikkinen, Rovaniemen Korkalovaaran peruskoulun oppilaanohjaaja Jouko Hyvönen ja Rovaniemen Lyseonpuiston opinto-ohjaaja Anu Turunen.

tapiolindfors_net.jpg

Tapio Lindfors palkittiin Rovaniemellä Opinvipinää 2013 -opinto-ohjauksen ajankohtaispäivän päätteeksi.