kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Talviurheiluosaamiseen keskittyvä yhteinen tutkintokoulutus Lapin korkeakoulujen ja Pekingin urheiluyliopiston kanssa huipentui valmistujaisjuhlaan
11.6.2020 13:00

Talviurheiluosaamiseen keskittyvä yhteinen tutkintokoulutus Lapin korkeakoulujen ja Pekingin urheiluyliopiston kanssa huipentui valmistujaisjuhlaan

Pekingin urheiluyliopiston (Beijing Sport University) tilaaman tutkintokoulutuksen valmistujaisjuhlia vietettiin Lapin ammattikorkeakoulussa torstaina Rovaniemellä.


Pekingin urheiluyliopisto (Beijing Sport University) tilasi vuonna 2018 Lapin ammattikorkeakoululta ja Lapin yliopistolta yhteisesti järjestämän ”Snow and Ice Resort Management”-tutkintokoulutuksen.

Tutkintokoulutus oli osa Pekingin urheiluyliopiston kanssa vuonna 2017 solmittua yhteistyösopimusta, jossa sovittiin koulutusviennin lisäksi myös yhteistyöstä opettaja-, opiskelija- ja tutkijavaihdon sekä tutkimuksen parissa.

Talviurheiluun ja matkailuun keskittyvä tutkintokoulutuspaketti rakentui vahvasti lappilaisten korkeakoulujen erityisosaamiselle. Koulutuksen sisältö noudatti pääosin restonomin tutkinnon sisältöjä, mutta erikoistumisopinnot oli räätälöity Snow and Ice Resort Management -opinnoiksi ostajan toiveiden mukaisesti.

Pekingin urheiluyliopiston 13 opiskelijaa aloitti kaksivuotisen koulutuksen syksyllä 2018. Suoritettuna heillä oli tuolloin kaksi vuotta johtamisen opintoja Pekingissä.

- Suurin haaste opintojen aikana oli kielitaito. Emme olleet opiskelleet täysin englannin kielellä ennen tänne tuloa. Opiskelutapa on hyvin erilainen verrattuna Kiinaan, mutta pidän Lapin AMKin opiskelumenetelmistä. Täällä opiskelijoita on paljon vähemmän ja opettajilla on enemmän aikaa ohjata opiskelijoita, kertoo restonomin tutkinnon suorittanut Hou Zhifein.

- Elämäntyyli on myös hyvin erilainen Suomessa, täällä työ ja vapaa-aika ovat tasapainossa. Olen viihtynyt tämän kaksi vuotta Suomessa todella hyvin ja pidän Suomesta todella paljon. Nyt aion jatkaa opintojani Kiinassa, sanoo Hou Zhifein.

Myös ryhmää opettanut Lapin AMKin lehtori Ulla Kangasniemi on tyytyväinen ryhmän opintosuorituksiin.

- Kiinalaisryhmän opinnot ovat sujuneet hyvin ja ryhmän kaikki opiskelijat valmistuvat kesäkuussa. Opiskelijoilla oli alkuun haasteita uudenlaisten oppimisympäristöjen ja -menetelmien osalta ja englannin kielellä opiskelussa. Kaikkien opiskelijoiden taidot ovat kuitenkin kehittyneet kovasti ja siitä yhtenä osoituksena on tänä keväänä tehty opinnäytetyö, jonka opiskelijat työstivät pienissä ryhmissä suhteellisen nopealla aikataululla, toteaa Lapin AMKin lehtori Ulla Kangasniemi.

- Opiskelijoiden opiskelumotivaationsa on ollut koko ajan todella esimerkillinen ja he ovat olleet ihanteellisia ohjattavia. Mukavaa on ollut myös saada kuulla valmistumiskeskustelujen yhteydessä, että moni heistä haaveilee maisteritason jatko-opinnoista. He ovat myös antaneet hyvää palautetta kokemuksistaan Lapin AMKin restonomiopinnoissa ja asumisestaan Rovaniemellä heidän lähtökohdistaan erittäin vieraassa kulttuurissa, kertoo Ulla Kangasniemi.

- Toivottavasti saamme uuden ryhmän kiinalaisia opiskelijoita heti, kun Covid-19:n aiheuttamat poikkeusolosuhteet ja virustilanne alkavat muuttua paremmiksi. Neuvotteluja uuden ryhmän aloittamisesta oli jo käyty, kunnes Covid-19 sotki suunnitelmia. Koulutusvienti on hyvin tärkeä elementti korkeakoulutuksessa ja siksi on hyvä, että myös Lapin korkeakoulut ovat vahvasti mukana tässäkin kehittämistoiminnassa, toteaa Ulla Kangasniemi.

Opintoihin Lapissa on kuulunut mm. opintoja talviurheilukeskusten toiminnasta ja johtamisesta, henkilöstöhallinnosta, strategisesta johtamisesta sekä kaksi työharjoittelujaksoa. Opintojen vahvuutena on tiivis työelämäyhteistyö yritysten kanssa. Nyt opintojen valmistuttua opiskelijat saivat Lapin AMKin myöntämän englanninkielisen restonomin AMK-tutkinnon (Bachelor of Hospitality Management).

Valmistujaisjuhlaan osallistuivat 11 opiskelijaa, Lapin AMKin rehtori Riitta Rissanen, osaamispäällikkö Tarja Tammia, lehtori Ulla Kangasniemi sekä kehittämisen asiantuntija Esa Posio.


Lisätietoja:

Lehtori Ulla Kangasniemi, puh. +358 40 710 6403

 

20200611-_MG_5458 uutiskuva 2.jpg
Juhla pidettiin Rovaniemen Jokiväylän kampuksella. Kuvat: Marko Junttila.

20200611-_MG_5556_uutiskuva.jpg

 

20200611-_MG_5513 uutiskuva4.jpg
20200611-_MG_5588 uutiskuva3.jpg