kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Talonrakennusteollisuuden Lapin piiri ry. lahjoitti Lapin AMK:lle 20 000 euroa
Uutisia lahjoituksista ja lahjoittajista
30.11.2018 9:00

Talonrakennusteollisuuden Lapin piiri ry. lahjoitti Lapin AMK:lle 20 000 euroa

Talonrakennusteollisuuden Lapin piiri ry. ja sen paikalliset jäsenyritykset ovat päättäneet tukea Lapin ammattikorkeakoulua 20 000 eurolla, jotta AMK voi palvella lappilaista rakennusteollisuutta entistä paremmin.


Lahjakirja luovutettiin ammattikorkeakoululle torstaina 29.11. AMK:n TEQU-palvelujen uudistetuissa tiloissa Rovaniemellä.

Tilaisuudessa olivat läsnä Talonrakennusteollisuus ry:n aluepäällikkö Juha Mäntynen ja Talonrakennusteollisuuden Lapin piirin hallituksen puheenjohtaja Tuomo Poutiainen. Lahjoituksen vastaanottivat ammattikorkeakoulun Elävä Lappi
-varainkeruuohjelman johtaja Leena Alalääkkölä ja osaamisalajohtaja Hannu Kähkölä.

Talonrakennusteollisuus ry:n Lapin alueen jäsenliikkeet pitävät tärkeänä, että Lapin alueella on rakennusalan ammattikorkeakoulutusta. Se vastaa työelämän tarpeita ja tukee paikallisen yritystoiminnan osaamispääomaa.

- Käytännönläheinen ammattikorkeakoulutus integroituna rakennustuotantoa tukevilla kehityshankkeilla yhteistyössä yritysten kanssa, luovat hyvät valmiudet työelämään tuleville insinööreille, Juha Mäntynen tiivistää.

Rakennusalalla on pula osaavasta työvoimasta Lapissa ja erilaisille koulutusratkaisuille on tarvetta. Ammattikorkeakoululla rakennusala nähdään tärkeänä tulevaisuuden työpaikkojen tarjoajana ja uusien innovaatioiden kehittämiskumppanina.

Talotekniikka ja älykkään elinympäristön teknologiat ovat Lapin AMKin vahvuuksia. Leena Alalääkkölän mukaan niiden kehittämisellä ja oikealla käytöllä voidaan muun muassa tukea ikääntyneen väestön kotona asumista.

- Talotekniikassa ja energiatehokkuudessa voidaan vielä tehdä isoja loikkia, Hannu Kähkölä täydentää.

Levi-Rakennus Oy:n kehitysjohtajana työskentelevä Tuomo Poutiainen on samoilla linjoilla.
- Taito rakentaa taloja on yrityksillä hallussa, mutta kaikki erityisosaaminen sen päälle on tarpeen.

Lisätietoja:
- johtaja Leena Alalääkkölä, leena.alalaakkolaLapin AMK sähköposti p. 040 055 9065
- Elävä Lappi – Osaamispääomaa tulevaisuuteen, Lapin AMKin varainkeruukampanja


IMG_2837.JPG

Leena Alalääkkölä, Tuomo Poutiainen, Juha Mäntynen ja Hannu Kähkölä