kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Talonpoika Lalli räppää Lapin AMKin ovet auki
10.12.2013 15:00

Talonpoika Lalli räppää Lapin AMKin ovet auki

Korkeakoulutuksen superpäivää vietetään torstaina 12.12. Rovaniemellä. Rantavitikalla järjestetään Lapin AMKin ensimmäiset avoimet ovet, Lapin yliopiston Abi-päivä ja Opinvipinää 2013 –opinto-ohjauksen ajankohtaispäivä. Järjestelyistä vastaavat Lapin AMK ja Lapin yliopisto.


Lapin AMK syntyy 1.1.2014 kun Kemi-Tornion ja Rovaniemen ammattikorkeakoulujen toiminnat yhdistetään.

Avoimissa ovissa (Jokiväylä 11) ovat kaikki Lapin AMKin koulutusalat ja koulutusohjelmat messutyyppisesti esillä.

Koulutusaloja on seitsemän ja tutkintovaihtoehtoja 22, joista useista järjestetään myös aikuisen opiskelijan elämäntilanteeseen paremmin sopivia verkko- ja monimuotosovelluksia. Lisäksi Lapin AMK järjestään ylempiin AMK-tutkintoihin johtavaa koulutusta viidessä eri ohjelmassa.

Koulutusaloja ovat Kulttuuriala (Tornio), Luonnonvara- ympäristöala (Rovaniemi), Liiketalous ja tietojenkäsittely (Rovaniemi ja Tornio), Matkailu-, ravitsemis- ja talousala (Rovaniemi), Sosiaali- terveys- ja liikunta-ala (Kemi ja Rovaniemi) ja Tekniikan ja liikenteen ala (Kemi ja Rovaniemi).

Näiden lisäksi vierailijat pääsevät tutustumaan oppimisympäristöihin ja Lapin AMKin laboratorioihin. Kierrokset tapahtuvat seuraavasti:
• Ohjelmistotekniikan laboratorio: klo 10 ja klo 13
• Rakennustekniikan laboratorio: klo 10.15 ja klo 13.15
• Elektroniikan laboratorio: klo 10.30 ja klo 13.30
• Maanmittaustekniikan laboratorio: klo 10.45 ja klo 13.45
• Terveysalan luokkaympäristö: 11 ja 14

Talonpoika Lalli esiintyy klo 10, klo 11, klo 12, klo 13 ja klo 14.

Avoimissa ovissa ovat lisäksi mukana AMKin hakutoimisto, joka vastailee hakuun liittyviin kysymyksiin, KV-toimisto, antaa tietoa vaihto-opintomahdollisuuksista, Avoin AMK, Opiskelijakunta ROTKO sekä Arctic Power ja Hyvinvointiapteekki.

Opinvipinää 2013 –opinto-ohjauspäivä järjestetään niin ikään osoitteessa Jokiväylä 11 B. Päivän aikana ohjaustyön tekijät saavat päivitettyä tietoa korkeakoulujen yhteishaun tulevista muutoksista.

Yksi päivän kohokohdista tulee olemaan vuoden lappilaisen opinto-ohjaajan palkitseminen. Lapin opinto-ohjaus ry. on tehnyt valinnan ja voittajan nimi paljastetaan Opinvipinää –tilaisuuden päätteeksi noin kello 14.00. Vuoden lappilainen opinto-ohjaaja palkitaan nyt seitsemännen kerran. Lapin ammattikorkeakoulut ovat joka vuosi palkinneet voittajan tunturiviikonlopulla, mitä perinnettä Lapin AMK tulee jatkamaan.

Lisätietoja
Avoimista ovista: Päivi Saari, puh. 020 798 5378
Opinvipinää 2013 –tapahtumasta Heli Lohi, puh. 010 383 5219


talonpoikalalli.jpg

Talonpoika Lalli (kuva Talonpoika Lallin aikajanalta Facebookissa)