kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Systemaattisuutta Lapin teollisen mittakaavan bio- ja kiertotalouden kehittämiseen
21.12.2017 7:00

Systemaattisuutta Lapin teollisen mittakaavan bio- ja kiertotalouden kehittämiseen

Lapin ammattikorkeakoulu ja Kemin Digipolis Oy ovat ottaneet tehtäväkseen edistää uusien teollisen mittakaavan bio- ja kiertotaloushankkeiden toteutumista Lapissa. Tätä varten parannetaan Lapin AMKin bio- ja kiertotalouteen liittyviä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan (TKI) edellytyksiä.


Lapin ammattikorkeakoulun kiertotalouteen liittyvän TKI-toiminnan suunnittelu ja kehittäminen -hankkeen aikana tehdään selkeä suunnitelma kiertotalouteen liittyvän TKI-toiminnan kehittämiseksi. Hankkeen yksi tehtävä on määritellä toimintamalli Kemiin perustetulle kierto- ja biotalouskeskukselle. Tavoitteena on koota yhteen Lapin kierto- ja biotalouskokonaisuuden keskeiset kehitystoimijat sekä verkostoitua kansainvälisten tahojen kanssa.

Lisäksi neuvotellaan erityisesti Pohjoismaiden johtavien kiertotalouskokonaisuuksien edustajien kanssa konkreettisten kansainvälisten yhteistyöhankkeiden käynnistämisestä. Eurooppalaisten yhteistyöverkostojen rakentaminen yhteistyössä muiden käynnissä olevien hankkeiden kanssa avaa mahdollisuuksia nostaa pohjoista osaamista esiin myös kansainvälisesti. Kiertotalouskeskuksella tulee olemaan selkeä rooli kansallisessa ja kansainvälisessä yhteistyöverkostossa.

Digipoliksen ja ammattikorkeakoulun olemassa olevat kontaktit auttavat avaamaan luottamuksellisia yhteyksiä. Yritysten tarpeita selvitetään case-study –tyyppisillä haastatteluilla. Myös yritys- ja sivuvirtakohtaisia työpajoja järjestetään. Analyysillä haetaan monen osapuolen sekä arvoketjujen tarpeita.

Kiertotalouskeskus tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa, yritysten tarpeisiin vastaten. Selkeä toimintasuunnitelma palvelee koko Lapin kiertotaloutta ja sen toimijoita.

Hanke on käynnissä syyskuuhun 2018 asti. Sitä rahoittaa Lapin liitto Euroopan aluekehitysrahastosta.

EAKR Vipuvoimaa Lapinliitto.JPG

 

 

 

Lisätietoja

Sanna Tyni, erityisasiantuntija, Lapin AMK, sanna.tyni(ät)lapinamk.fi, p. 040 674 7964
Tiina Puotinen, yrityskehittäjä, Kemin Digipolis Oy, tiina.puotinen(ät)digipolis.fi, p. 040 481 9177

Aiheesta aiemmin

Kierto- ja biotalouskeskuksen johtoryhmä aloitti työnsä. Digipolis Oy:n uutinen 27.11.2017
AMK ja Digipolis käynnistävät Kierto- ja biotalouskeskuksen toiminnan saman tien. Lapin AMKin uutinen 22.6.2017
Valtakunnallinen kiertotalouden osaamiskeskus aloittaa toimintansa – Kemin Ajokseen kaavaillaan kiertotalouden Piilaaksoa. YLE Uutiset 21.6.2017
Kiertotalouden teollisen osaamisen valtakunnallinen keskus perustetaan Kemiin. Sitran uutiset 21.6.2017
Biotalouden erikoistumiskoulutus käynnistyy koko maassa ensi vuonna. Lapin AMKin uutinen 21.6.2017hankelogo