kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Syksyn yhteishaussa ennätysmäärä hakijoita
15.9.2023 9:00

Syksyn yhteishaussa ennätysmäärä hakijoita

Tammikuussa alkavat tutkintokoulutukset houkuttelivat hakijoita Lapin AMKiin.


Syksyn yhteishaussa valitaan opiskelijat tammikuussa käynnistyviin koulutuksiin. Lapin ammattikorkeakoulussa uusille tutkinto-opiskelijoille vuoden alussa alkavissa ryhmissä on 470 aloituspaikkaa.

Syksyn haussa on mukana vain osa ammattikorkeakoulujen koulutustarjonnasta. Lapin ammattikorkeakoulussa tarjolla oli aiempia vuosia useampia koulutuksia: AMK-tutkinto-opiskelijaksi mieliville oli tarjolla yksitoista vaihtoehtoista ohjelmaa ja YAMK-koulutuksia haussa oli kolme.

Lapin AMKin koulutus merkittiin yhteishakulomakkeelle jollekin hakutoivesijalle lähes 4800 kertaa. Ensisijaisesti Lapin AMKin hakee 1630 hakijaa, mikä on tarkoittaa keskimäärin 3,5 hakijaa kutakin aloituspaikkaa kohden.

- Kiitos kaikille hakijoille. On ilo nähdä, että Lapin ammattikorkeakoulun AMK-koulutukset kiinnostavat, sillä uusia korkeakouluosaajia tarvitaan kaikilla näillä aloilla, painottaa rehtori Riitta Rissanen.

AMK-koulutuksista houkuttelevin on entiseen tapaan metsätalousinsinöörin koulutus. Myös tradenomin ja sosionomin koulutukset jatkavat hakijoiden suosiossa. Verkossa ja monimuoto-opintoina toteutettavat koulutukset ovat edelleen vetovoimaisimpia.

Toista kertaa syksyn yhteishaussa olevat YAMK-koulutukset ovat myös kiinnostaneet hakijoita: yhtä aloituspaikkaa tavoittelee enemmän kuin seitsemän ensisijalla hakevaa. Hakijoita eniten kiinnosti verkko-opintoina toteutettava ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntijan YAMK-koulutus.

- Master Schoolin YAMK- tutkintojen suosio on ollut myös kasvava. Se kertoo siitä, että olemme kyenneet ennakoimaan työelämän uusia ja muuttuvia asiantuntijaosaamisen tarpeita, rehtori Rissanen toteaa.

 

Opiskelijavalintojen aikataulu

Pääosa uusista AMK-tutkinto-opiskelijoista valitaan lukion tai ammattiopiston päättötodistusten perusteella. Muut hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen, ja Kemissä ja Rovaniemellä siihen voi osallistua 31.10.2023. klo 9:00 ja 14:00. Lisätietoja AMK-valintakokeesta ja siihen valmistautumisesta on ammattikorkeakoulun Valintakokeet-verkkosivulla.

YAMK-opiskelijoiden valintaa varten Lapin AMK järjestää oman sähköisen valintakoeopintojakson.

Opiskelijavalintojen tulokset ovat selvillä 24.11.2023 mennessä.

Vaihtoehtona avoimen ammattikorkeakoulun väylä

Yhteishaku ei ole ainoa tapa hakea Lapin ammattikorkeakouluun, vaan tutkintotavoitteisen opiskelun voi aloittaa myös Avoimen AMKin polkuopinnoissa. Esimerkiksi viime vuoden syksyllä polkuopinnot aloitti noin 180 opiskelijaa.

60 opintopisteen laajuisten - käytännössä ensimmäisen lukuvuoden - opintojen jälkeen hakijan ei tarvitse osallistua yhteishakuun eikä niihin liittyviin valintakokeisiin. Seuraava haku Lapin ammattikorkeakoulun polkuopintoihin avautuu viikolla 48. Paikkoja on rajoitettu määrä.Syksyn yhteishaun kampanjakuvaYhteishaun tulokset syksy 2023 taulukko tiedote.jpg

Syksyn 2023 yhteishaun Lapin ammattikorkeakouluun hakeneet