kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Syksyn yhteishaussa Lapin AMKiin lähes 900 hakijaa
16.9.2021 13:00

Syksyn yhteishaussa Lapin AMKiin lähes 900 hakijaa

Syksyn yhteishaku korkeakouluihin päättyi 15. syyskuuta. Lapin AMKista hakee opiskelupaikkaa 884 ensisijaista hakijaa. Aloituspaikkoja on 283:lle uudelle opiskelijalle.


Syksyn yhteishaussa valitaan opiskelijat tammikuussa käynnistyviin koulutuksiin. Kevään hakuun verrattuna on syksyn yhteishaussa mukana huomattavasti vähemmän koulutusohjelmia, mutta monet tervehtivät ilolla mahdollisuutta aloittaa opinnot kalenterivuoden alussa. Lapin ammattikorkeakoulusta oli syksyn yhteishaussa mukana metsätalousinsinöörin, restonomin, sairaanhoitajan, sosionomin ja tradenomin tutkintoihin tähtääviä koulutuksia.

Selvästi suosituimmat hakukohteet olivat tänäkin vuonna sosionomin ja metsätalousinsinöörin koulutukset, joihin kumpaankin on ensisijaisia hakijoita enemmän kuin kahdeksan yhtä aloituspaikkaa kohden. Kaikkiaan yhtä aloituspaikkaa kohden on 3,1 ensisijaista hakijaa, mikä on täsmälleen sama määrä kuin vuosi sitten.

Hakijamäärät, aloituspaikat ja näiden suhdeluvut syksyn 2021 yhteishaussa. 

Opiskelijavalintojen aikataulu

Osa uusista opiskelijoista valitaan lukion tai ammattiopiston päättötodistusten perusteella. Näiden osalta valinta on valmis 21. lokakuuta. Muut hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen, ja siihen voi osallistua Kemissä tai Rovaniemellä 3.11 klo 9 ja klo 14.

Lisätietoja valintakokeesta ja siihen valmistautumisesta on ammattikorkeakoulun verkkosivulla www.lapinamk.fi/fi/Valintakokeet. Valintakokeiden tulokset ovat selvillä 26.11.

Vaihtoehtona avoimen ammattikorkeakoulun väylä

Yhteishaku ei ole ainoa tapa hakea Lapin ammattikorkeakouluun, vaan tutkintotavoitteisen opiskelun voi aloittaa myös Avoimen AMKin polkuopinnoissa.

60 opintopisteen laajuisten - käytännössä ensimmäisen lukuvuoden - opintojen jälkeen hakijan ei tarvitse osallistua yhteishakuun eikä niihin liittyviin valintakokeisiin. Ensi tammikuussa tutkinto-opinnot yhteensä 83 polkuopinnot suorittanutta.

Seuraava haku Lapin ammattikorkeakoulun polkuopintoihin avautuu 4.10. Paikkoja on rajoitettu määrä.

Aiheesta aiemmin

Hakijamäärien nousu jatkui syksyn yhteishaussa Lapin AMKin uutinen 17.9.2020Läpsy.JPG