kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Syksyn yhteishaussa 1355 hakijaa Lapin AMKiin
21.9.2017 14:00

Syksyn yhteishaussa 1355 hakijaa Lapin AMKiin

Aloituspaikkoja ensi tammikuussa alkaviin tutkintokoulutuksiin on 300. Yhtä aloituspaikkaa tavoittelee siten 4,5 hakijaa. Valtakunnallinen korkeakoulujen yhteishaku päättyi 20. syyskuuta.


Lapin AMK merkittiin hakutoiveeksi korkeakoulujen syksyn yhteishaussa 1765 kertaa. Eri henkilöitä on hakijoissa 1355. Ero selittyy sillä, että jotkut hakijat ovat merkinneet yhteishakulomakkeeseen useamman kuin yhden koulutuksen Lapin AMKin tarjonnasta.

Hakijoista 836:lle Lapin AMK on ykköshakukohde. Kaikista hakijoista 65 prosenttia on niin kutsuttuja ensikertalaisia. Ensimmäistä kertaa korkeakoulupaikkaa hakeville on varattu Lapin AMKin aloituspaikoista 75 prosenttia.

Syksyn yhteishaussa oli Lapin AMKista mukana restonomin, sairaanhoitajan, sosionomin ja tradenomikoulutuksia. Suurin osa syksyn haussa mukana olevista koulutuksista järjestetään monimuotoisesti, mikä mahdollistaa opiskelun työn ohessa. Toisin kuin päiväkoulutukset, ne eivät edellytä asumista paikan päällä kampuskaupungeissa.

Päiväkoulutuksista ovat syksyn haussa mukana liiketalouden tradenomin tutkintoon tähtäävät koulutukset Rovaniemellä ja Torniossa, joihin kumpaankin otetaan tammikuuksi 20 uutta opiskelijaa.

Lapin AMKin hakijamäärät ja aloituspaikat syksyn yhteishaussa 2017

Taulukko syksyn yhteishaku 2017.JPG

Hakijamäärät ja suosituimmat koulutukset ovat odotetun kaltaiset. Suoraa vertailua aiempien vuosien hakijamääriin ei voida tehdä, koska syksyn yhteishaun tarjonta vaihtelee vuosittain.

Opiskelijavalinta käynnistyy

Valintakokeet käynnistyvät sosiaali- ja terveysalan valtakunnallisella esivalintakokeella 12.10.2017 klo 9. Muut valintakokeet järjestetään loka-marraskuun taitteessa. Hakijalle lähetetään valintakoekutsu siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka hän on antanut yhteishakulomakkeeseen. Valintakokeita ei pidetä tradenomikoulutuksiin.

Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 24.11. ja opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 8.12. klo 15 mennessä, mikäli mielivät aloittaa opinnot tammikuussa.

Lisätietoja:
vararehtori Reijo Tolppi
040 537 5815yhteishaku.JPG