kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Syksyn yhteishaku on alkanut
8.9.2015 15:09

Syksyn yhteishaku on alkanut

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on alkanut 8.9. tammikuussa 2016 alkaviin koulutuksiin. Mukana haussa on liiketalouden, tietojenkäsittelyn, sairaanhoitajan, sosionomin ja terveydenhoitajan koulutuksia. Haku päättyy tiistaina 22.9. klo 15.00.


Lapin ammattikorkeakoulusta yhteishaussa on mukana liiketalouden (tradenomi AMK) monimuotokoulutukset, tietojenkäsittelyn monimuotokoulutus (tradenomi AMK) sekä sairaanhoitajan (sairaanhoitaja AMK) ja terveydenhoitajan (terveydenhoitaja AMK) monimuotokoulutukset.

Päiväopinnoista syksyn yhteishaussa on mukana sairaanhoitaja (sairaanhoitaja AMK) ja sosionomi (sosionomi AMK) koulutukset. Lapin ammattikorkeakoulussa syksyn yhteishaussa aloituspaikkoja on kaiken kaikkiaan 240. Lisätietoja syksyn 2015 yhteishaussa mukana olevista koulutuksista löydät täältä.

Liiketalouden tradenomikoulutuksessa suuntautumisvaihtoehtoina ovat myynti ja markkinointi tai taloushallinto. Tänä vuonna kaikkien tradenomikoulutuksien (liiketalous ja tietojenkäsittely) monimuoto-opintoihin haku on syksyn yhteishaussa, joten poikkeuksellisesti tradenomien monimuoto-opintoihin ei voi hakeutua kevään yhteishaussa. Tradenomikoulutuksien päiväopintoihin voi taas hakeutua keväällä. Kevään 2016 yhteishaussa mukana olevat koulutukset löydät täältä.

Sairaanhoitajaksi voi opiskella monimuoto-opinnoissa Kemissä ja Rovaniemellä ja terveydenhoitajaksi Rovaniemellä. Sairaanhoitaja- ja sosionomikoulutusten päiväopinnot järjestetään Kemissä. 

Monimuoto-opinnot mahdollistavat opiskelun joustavasti työn ohessa ja Lapin AMKin kampuskaupunkien ulkopuolella. Opintoihin voivat hakeutua sekä nuoret ja aikuiset. 

Hakeminen tapahtuu opintopolku.fi –palvelussa ja hakea voi tiistaihin 22.9. klo 15.00 asti.  Haussa mukana olevat koulutukset saa näkyviin Opintopolku.fi –palvelussa rajaamalla hakutulokseksi korkeakoulujen yhteishaku syksy 2015. Korkeakoulut julkistavat opiskelijavalinnan tulokset viimeistään 26.11.2015. Opinnot alkavat tammikuussa 2016.

Opiskelijavalintojen toisen vaiheen uudistusten käyttöönotto tapahtuu heti syksyn yhteishaun jälkeen. Kevään 2016 korkeakoulujen yhteishaussa korkeakoulut on velvoitettu varaamaan

koulutuksistaan osan aloituspaikoista ensimmäistä korkeakoulututkintoa suorittamaan hakeville. 

Ensikertalaisiksi lasketaan kaikki ne hakijat, jotka eivät ole suorittaneet suomalaista korkeakoulututkintoa tai ottaneet vastaan korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa suomalaisesta korkeakoulusta syksyllä 2014 tai sen jälkeen alkaneesta koulutuksesta. Hakukohteen ensikertalaisille varattujen aloituspaikkojen määrän voi tarkistaa Opintopolku.fi–palvelusta, kun korkeakoulut ovat viimeistään lokakuussa julkaisseet kevään 2016 yhteishaussa haettavana olevat koulutuksensa.

Lisätietoja syksyn yhteishaussa olevista koulutuksista löydät täältä.

Lisätietoja syksyn yhteishaun aikataulusta löydät täältä.

Lisätietoja syksyn yhteishaun valintakokeista löydät täältä.

Hakutoimiston yhteystiedot löydät täältä.instagram syksyn yhteishaku 2015.jpg