kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely / Ajankohtaista / Uutisarkisto / Syksyn yhteishaku oli naisten haku
25.9.2015 12:00

Syksyn yhteishaku oli naisten haku

​Lapin AMKissa on aloituspaikkoja ensi tammikuussa alkaviin koulutuksiin 240 uudelle opiskelijalle. Syksyn yhteishaussa opiskelupaikka irtoaa yhdelle hakijalle kuudesta.


Lapin AMK merkittiin hakutoiveeksi korkeakoulujen syksyn yhteishaussa 2190 kertaa. Eri henkilöitä on hakijoissa 1457. Ero selittyy sillä että jotkut hakijat ovat valinneet yhteishakulomakkeeseen useamman kuin yhden koulutuksen Lapin AMKin tarjonnasta.

Haussa oli mukana sosiaali- ja terveysalan koulutuksia Kemissä ja Rovaniemellä, liiketaloutta Rovaniemellä ja Torniossa ja tietojenkäsittelyn koulutus Torniossa. Suurimmassa osassa tammikuun ryhmistä opetus järjestetään niin, että opiskelu onnistuu työn ohessa. Uusia päätoimisia päiväopiskelijoita otetaan syksyn valinnassa vain sosiaali- ja terveysalan ohjelmiin Kemiin.

Hakijoista on naisia peräti 72 prosenttia. Naisten poikkeuksellisen suurta osuutta selittää se, että erityisesti sosiaali- ja terveysala on naisten suosiossa. Miehet ovat tämän syksyn haussa enemmistönä vain tietojenkäsittelyn koulutukseen hakeneiden joukossa.

Suosituimmat koulutusohjelmat olivat Rovaniemellä ja Kemissä käynnistyvät sairaanhoitajien monimuotokoulutukset, jotka molemmat merkittiin hakutoiveeksi noin 350 kertaa.

Syksyn yhteishaun tarjonta vaihtelee vuosittain

Valtakunnallinen ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen syksyn yhteishaku päättyi 22. päivänä syyskuuta.

Hakuun osallistui kaikkiaan 28 400 hakijaa, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin viime syksyn yhteishaussa. Eniten hakijoita (67 % kaikista hakijoista) oli myös tänä vuonna ammattikorkeakoulujen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle. Syksyn haussa mukana olevien koulutusten tarjonta vaihtelee, joten hakijamäärät vaihtelevat sen mukaan miten paljon ja miten suosittuja koulutuksia on minäkin vuonna tarjolla.

Hakukohteita syksyn yhteishaussa oli mukana koko maassa 203. Aloituspaikkoja korkeakouluissa on tarjolla 6 000.

Opiskelijavalinta käynnistyy

Seuraavassa vaiheessa, 19.10. alkaen, Lapin ammattikorkeakoulu lähettää hakijoille kutsut valintakokeisiin, joita järjestetään 27. ja 28. lokakuuta.

Valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 26.11 ja opiskelijaksi hyväksyttyjen tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 9.12. klo 15 mennessä, mikäli mielivät aloittaa opinnot tammikuussa.

Lisätietoja:
• vararehtori Reijo Tolppi, p. 040 537 5815
Syksyn yhteishaun koulutukset ja valintainfoEnter sormi näppäimistöllä